Emre Yiğit Alparslan tarafından kurulan Drive Buddy, İtalya merkezli Volvero tarafından satın alındı

Emre Yiğit Alparslan tarafından kurulan sürüş deneyimlerini iyileştiren yerli girişim Drive Buddy, İtalya merkezli Volvero tarafından satın alınarak yeni bir sürece girdi.

Volvero, mobilite sektörünün verimsizliklerinin üstesinden gelmek için araç paylaşım pazarına patentli bir sürücü davranışı analizi teknolojisi getirmek için, Emre Yiğit Alparslan tarafından kurulan yerli girişim Drive Buddy‘i satın aldı.

Bir p2p araç paylaşım uygulaması ve sürüş davranışı analizi çözümü olan Volvero ile Drive Buddy, paylaşımlı mobilite sektörünü iyileştirme misyonları doğrultusunda bir araya geldi. Başarılı bir iş ortaklığı sürecinden sonra, iki şirket, platformda paylaşılan araçlara telematik çözümünün nasıl uygulandığı sürecinde yatan patentli teknolojiyi pazara sunmak için birleşiyor.

Y Combinator’ın girişimcilik ​​okulu Impact Hub ve şu anda Start-up Şili‘de kayıtlı olan The EIT Urban Mobility programından geçen Volvero, özel ve işletme sahiplerinin araçlarını ihtiyacı olanlarla paylaşmasına olanak tanıyan bir uygulamadır. Verimsiz araç kullanım sorununu çözmek için doğdu. Gerçekten de, araçlar küresel CO2 emisyonlarının yüzde 20’sinden sorumlu, kentsel alanlar ve aşırı trafik varken aynı zamanda ortalama bir araç zamanın yüzde 96’sında kullanılmaz halde kalıyor ve bazılarımızın hala ulaşım araçlarına erişimi bile yok.

Emre Yiğit Alparslan, Drive Buddy kurucusu

Volvero, bu sorunlardan yararlanarak, araçların daha verimli bir şekilde dağıtılmasını sağlıyor. Araç sahipleri, kendi araçlarını paylaşarak sahip olma maliyetlerini karşılayabilirken, ulaşım ihtiyacı olanlar, alternatiflerin uygun veya mevcut olmadığı durumlarda mobilite ihtiyaçlarına anında çözüm bulabiliyor. Şirket, sahiplerinin yalnızca arabaları değil, aynı zamanda motosikletleri, kamyonetleri ve kampçıları da paylaşmalarına izin vererek bunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Sonuç olarak, işleri basitleştirmek için buna araçlar için Airbnb diyebilirsiniz.

Drive Buddy araba kullanma alışkanlıklarını yorumlayarak risk analizi yapabilen yerli bir girişimdir.

Bir Impact Connected Car Alumni ve Avrupa Birliği H2020 tarafından finanse edilen bir proje olan Drive Buddy, bir SDK olarak geliştirilen, yalnızca mobil tabanlı bir çözümdür. Bir şirket, Drive Buddy’yi herhangi bir özel donanıma ihtiyaç duymadan birkaç dakika içinde mevcut mobil uygulamasına entegre edebilir ve sonuç olarak da platform tüm verileri akıllı telefon sensörlerinden topluyor.

Drive Buddy’nin benzersiz algoritması, Makine Öğrenimi yöntemini kullanarak sürücünün alışkanlıklarını analiz eder ve sürücünün risk puanını basit bir gösterge panosunda görüntüler. Drive Buddy’nin çözümü, İngiltere, Avustralya ve Türkiye dahil olmak üzere dünyanın birçok noktasındaki şirkete başarıyla entegre edildi. Drive Buddy binlerce sürücüyü takip etti ve milyonları analiz etti, otomobil paylaşım sektörüne en iyi mobil telematik çözümünü sunmak için maksimum verimlilik seviyesine ulaşmasını sağlayan kilometrelerce sürüş verisi topladı. Girişim şimdi, genişlemek ve daha verimli kullanım senaryoları oluşturmak için Volvero ile birleşmenin bir sonraki adımına geçti.

İtalya merkezli Volvero ve Drive Buddy’nin kurucuları Marco Filippi ve Emre Yiğit Alparslan, Londra’da mobiliteye yönelik bir startup etkinliğinde bir araya geldi. Paylaşım hizmetleriyle ilgili temel endişelerden biri güvenlik ve güven düzeyi olduğundan, Volvero yalnızca birinci sınıf sigorta sağlamakla kalmadı, aynı zamanda sorumlu sürüş davranışını teşvik etmek ve sürücülerin güvenilir olduğundan emin olmak istedi. Drive Buddy’nin boşluğu doldurduğu yer de tam olarak burasıydı. Kısacası iki girişim, birbirini tamamlayıcı bir rol oynadı.

Volvero, güvenli sürüşü teşvik etmek için çok sayıda sürücüyü izleyerek, geliştirmenin ilk günlerinden itibaren Drive Buddy’nin çözümünü kullanıyordu. İş ortaklığı şimdi birleşmeye dönüştü.

Drive Buddy kurucusu Emre’ye, Volvero ile yeni sürecinde başarılar dileriz.

Güncel İçerikler