E-ticaret pazaryerlerinde markaların satışlarını arttıran Pattern, 225 milyon dolar yatırım aldı

Amazon, Walmart ve eBay gibi e-ticaret pazaryerlerinde markaların satışlarını artırmalarına yardımcı olan Pattern, 225 milyon dolar yatırım aldı.

Küresel e-ticaret ve pazar hızlandırmada öncü isimlerden olan Pattern, bugün Knox Lane liderliğinde 225 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

2013 yılında Melanie Alder ve David Wright tarafından kurulan Pattern, kurulduğu günden bu yana, Panasonic, Nestle, Pandora, Sorel, Black Diamond, Zebra ve KONG dahil olmak üzere 100’den fazla küresel markayı destekleyen 18 ülkede faaliyet gösteren kârlı bir şekilde büyüyen bir şirket olmuştur.

Markaların satışlarını hızlandırmak için markalarla ücretsiz olarak çalışan ve satışlardaki boşlukların nerede olduğunu bulan şirket, e-ticaret pazarındaki marjları artırmak için markalara içgörüler belirler. Markaların katlanarak daha hızlı büyümesine olanak tanıyan Pattern, şu anda 900’den fazla çalışana sahip.

8 yaşındaki girişim, markaların Amazon, Walmart, Target, eBay ve Google gibi pazarlarda satışlarını optimize etmesine yardımcı olan Utah, Lehi merkezli bir e-ticaret hızlandırıcısı olarak faaliyet gösteriyor. Ağustos 2020’de 52 milyon dolar yatırım alan şirket, bugüne kadar toplamda 275 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Pattern, bugün duyurduğu yeni sermayeyi küresel varlığını genişletmek ve teknolojisini geliştirmek için kullanmayı planlıyor. Son finansmanın ardından değerlemesi açıklanmayan girişim, gelecek yıl sonuna kadar 1 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı hedefliyor.

Pattern kurucu ortağı ve CEO’su David Wright, yaptığı açıklamada, “Pattern, markalar için e-ticaret platformu haline geldi. Zaman içinde ilişkilerimizin neredeyse %100’ünü elinde tutan ortaklarımız için uzun süredir devam eden bir uygulama geçmişine sahibiz” sözlerine yer verdi. Wright, “Teknolojik yeteneklerimizi ve küresel erişimimizi derinleştirmeye devam ederken, vizyonumuzu ve kültürümüzü anlayan ve teknoloji destekli hizmet şirketleriyle kapsamlı bir ortaklık deneyimi getiren bir firma olan Knox Lane ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Güncel İçerikler