Hindistan merkezli çevrimiçi öğrenim platformu Byju’s 300 milyon dolar yatırımla 18 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hindistan’ın edtech devlerinden olan Byju’s, yaklaşık 300 milyon dolar yeni yatırım alarak değerlemesini 18 milyar dolara yükseltmeyi başardı.

Bu yıl haziran ayında 16,5 milyar dolar değerlemeye sahip olan şirket, 3 ay gibi kısa bir sürede 1,5 milyar dolar daha yükselmeyi başararak Hindistan’da çevrimiçi eğitim sektöründeki konumunu güçlendirdi. Yeni finansmanın, Byju’s’un değerlemesini 21 milyar doların üzerine çıkaracak daha büyük bir finansman turunun bir parçası olduğu söyleniyor.

Pandeminin başlangıcından bu yana 1,8 milyar doların üzerinde yatırım alan girişim, son yatırımların önemli bir bölümünü yeni şirketler satın almak için kullanmış ve bu yılın başlarında 200’den fazla merkezi olan lise öğrencileri için en büyük koçluk enstitülerinden biri olan Aakash’ı yaklaşık 1 milyar dolar karşılığına satın aldığını duyurmuştu. Geçtiğimiz ay ise girişim, çocuklar için kodlama platformu Tynker’ı 200 milyon dolara satın aldığını açıklamıştı. Şirket, yeni finansmanın ardından da benzer açıklamalarda bulunarak yeni sermayeyi benzer girişimler satın almak için kullanmayı hedeflediğini paylaştı.

Geçtiğimiz sene salgın sebebiyle Hindistan’da gelişmeye devam eden çevrimiçi öğrenim sektörünün bir parçası olan Hintli teknoloji devi, geçen yıl 1 milyar doları üzerinde yatırım almıştı. Öğrencileri lisans ve yüksek lisans düzeyinde derslere hazırlar ve son yıllarda kataloğunu tüm okula giden öğrencilere hizmet verecek şekilde genişleten Byju’s, Hindistan pazarında Unacademy ve Vedantu dahil olmak üzere birçok çevrimiçi öğrenim girişimiyle rekabet ediyor ve bu sektördeki büyümesini hızlandırmaya devam ediyor.

Oxshott Capital Partners tarafından yönetilen yatırım turunda XN Exponent, Edelweiss, Verition Master Fund, IIFL ve Time Capital Advisors gibi isimler de karşımıza çıkıyor.

Güncel İçerikler