İşletmelere teslimat takip hizmeti veren e-ticaret odaklı Parcel Perform, günlük 100 milyon kargo takibi yapıyor

Günlük 100 milyondan fazla kargo takibi yapan Parcel Perform, işletmeler ve tüketiciler için gerçek zamanlı takip verileri sağlıyor. E-ticaret odaklı teslimat deneyimi platformu olarak hizmet veren girişim, müşteri sadakatini %40 oranında artırdığını iddia ediyor.

2015 yılının sonlarında Arne Jeroschewski ve Dana von der Heide tarafından kurulan Parcel Perform’un şu anda Berlin, Vietnam ve Singapur’da ofisleri bulunuyor. Pandemi döneminin başlangıcından bu yana 5 kat artış gören şirket, halihazırda oldukça karlı bir iş çıkarıyor. Parcel Perform, 600’den fazla lojistik taşıyıcıya bağlı ve lojistik olayların en kapsamlı standardizasyonu ile dünya çapındaki satıcılar için taşıyıcıdan bağımsız lider kargo takip hizmeti veriyor.

Yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak e-ticaret lojistiğinde yenilikler yapan girişim, Amazon Web Services’in Makine Öğrenimi Çözüm Laboratuvarı ile birlikte geliştirdiği beyaz etiket hizmetiyle perakendecilerin müşterilere paketlerinin ne zaman ulaşması gerektiği konusunda en güncel bilgileri sağlamasına olanak tanıyor. 700’den fazla küresel kuryeden son mil teslimat verilerini standartlaştıran girişim, Nespresso, Waterdrop ve idealo gibi e-ticaret markaları dahil olmak üzere D2C perakendecileri, pazar yerleri ve lojistik operasyonlarının yükünü hafifletiyor.

Taşıyıcıdan bağımsız kargo takip hizmeti Parcel Perform, A Serisi bir yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Cambridge Capital tarafından yönetilen A Serisi fonlama, yeni yatırımcı SoftBank Ventures Asia, Wavemaker Partners ve Investible dahil olmak üzere mevcut yatırımcılardan katılım gördü. Yeni finansmanla şirket, devam eden küresel genişleme planlarını hızlandırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler