Markalaşma yolculuğunda işletmelere yardımcı olarak marka yönetim yazılımı sağlayan girişim: Frontify

Çeşitli sektörlerdeki şirketlerin markalaşma süreçlerine yardımcı olan İsviçre merkezli Frontify, 47 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

İsviçre merkezli bir marka yönetim yazılımı sağlayıcısı olan Frontify, markaların büyümesi için gerekli olan her şeyi ve herkesi birbirine bağlayarak marka yönetimini basitleştirmek için işletmelere hizmet veriyor. Markalaşma yolculuğunun ilk adımı olarak işletmeleri uzaktan uyumlu bir web uygulama çözümüyle destekleyen girişim, çok çeşitli sektörlerden birçok marka ile çalışıyor.

2013 yılında kurulan girişim, Lufthansa, KIA, Vodafone, Maersk, Dyson ve Allianz gibi şirketlere markalarını etkin bir şekilde yönetmeleri ve geliştirmeleri için güç veriyor. Geçtiğimiz gün 47 milyon euro yatırım aldığını duyuran Frontify, İsviçre ve ABD arasında 200 kişiden oluşan bir ekip ile çalışmakta olduğunu söylüyor. Yeni finansman turunun ardından daha da büyümeyi planlayan girişim aynı zamanda yazılımını güçlendirmeyi hedefliyor. C Serisi tur, Revaia (eski adıyla Gaia Capital Partners) tarafından yönetilirken, yeni yatırımcı olan High Sage Ventures ve mevcut yatırımcılardan EQT Ventures, Blossom Capital ve Tenderloin Ventures tarafından da katılım gördü.

Frontify, özellikle dijital varlıklara, şablon oluşturma araçlarına ve diğer yerel uygulamalara merkezi bağlantıyla sorunsuz erişim sağlamak amacıyla küresel olarak faaliyet gösteren markalara hizmet veriyor. Özellikle pandemi döneminde işletmeleri uzaktan uyumlu bir web uygulama çözümüyle destekleyen şirket, pandemi başlangıcından bu yana 300’den fazla yeni müşteri kazandığını belirtiyor.

Frontify’ın kurucusu ve CEO’su Roger Dudler, yeni finansmanın ardından yaptığı açıklamada “Temellerimizi attık ve insanların çok çeşitli sektörlerdeki marka konum ve ihtiyaçlarının yanı sıra markalarına katkıda bulunma ve onlarla çalışma biçiminde devrim yaratıyoruz” sözlerine yer verdi. Dudler, Frontify ekibini dünyanın en iyi ve parlak yetenekleriyle güçlendirmek ve yazılımını daha da geliştirmek gibi bazı kilit noktalara odaklandıklarına dikkat çekti.

Güncel İçerikler