Geleneksel tarım yöntemlerini değiştirmeye odaklanan otonom tarım girişimi: Iron Ox

Nüfus artışı ve iklim değişikliği gibi sorunların önüne geçmek isteyen Iron Ox, tarım sektöründe devrim niteliği yaratacak çözümler sunuyor.

2018 yılında otonom tarımı başlatan Iron Ox, yiyeceklerin içeriğini değiştirmeden geleneksel çiftçilikle ilgili hemen hemen her şeyi değiştiriyor.

Bitki bilimi, robot teknolojisi ve yapay zeka tarafından desteklenen veriye dayalı bir yaklaşımla tarımın çevresel etkilerini azaltmak amacıyla tescilli seralarda ürün yetiştiriyor. Kapalı döngü sistemine odaklanan girişim, bu sayede bitki verimini optimize ediyor. Kapalı döngü sistemi sayesinde büyüme döngüleri genişleyen mahsulün kalitesi en üst seviyeye çıkıyor ve önemli ölçüde daha düşük çevresel etkilere sahip bir şekilde yetişiyorlar.

İklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini azaltmak için çalışan Iron Ox, geleneksel çiftliklerden elde edilen ürünlerle hemen hemen aynı maliyette olan lezzetli, besleyici, yerel kaynaklı meyve ve sebzeler yetiştiriyor.

Iron Ox, dün yaptığı açıklamada 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etmeye kendini adamış bir yatırım grubu olan Breakthrough Energy Ventures liderliğinde yürütülen 53 milyon dolarlık C serisi bir finansman turunu kapattığını açıkladı. Toplamda 98 milyon dolar yatırım alan şirket, üretimi artırmak ve küresel tarım sektöründeki karbon salınımını azaltmak için robotik ve yapay zeka alanındaki fikri mülkiyet portföyünü genişletmeyi hedefliyor. 53 milyon dolarlık finansman, bitki bilimcileri, mühendisler, sera operatörleri ve robot uzmanlarının işe alımını hızlandırmak için kullanılacak.

Iron Ox CEO’su ve kurucu ortağı Brandon Alexander, “Büyüyen bir nüfusu beslemek için gereken toprak, su ve enerji miktarını en aza indirmek için teknolojimizi uyguluyoruz. Iron Ox’taki ekip, uzun vadeli üretim sektöründeki karbon salınımını negatif hale getirme misyonumuzu gerçekleştirene kadar durmayacak” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler