Sekiz ay önce kurulan fintech Sunday, 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Sekiz ay önce kurulan fintech girişimi Sunday, bugün A serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Nisan ayında 24 milyon dolarlık tohum turunu duyuran şirket, bu yatırımın ardından toplamda 124 milyon dolar yatırım almış oldu.

Yatırım turu, Coatue, Partners of DST Global ve otel, restoran, konaklama ve teknoloji endüstrilerinden ismi açıklanmayan birkaç melek yatırımcı tarafından yönetiliyor.

Victor Lugger, Tigrane Seydoux ve Christine de Wendel tarafından kurulan Sunday, esasen fiziksel restoranlar için bir ödeme platformu geliştirmişti. Sunday’in sunduğu çözüm sayesinde müşteriler, restoran masalarında bulunan tablolardaki QR kodunu tarayarak menüye göz atabiliyor, fişi kontrol etmek, bahşiş bırakmak veya hesap bölümü yapmak için tekrar QR kodunu taratarak işlemleri gerçekleştirebiliyorlar. Müşteriler Apple Pay, Google Pay, American Express, Visa ve Mastercard kullanarak ödeme yapabiliyorlar. Sunday, pandemi sebebiyle restoran hizmetlerinde ve ödeme yapma işlemindeki değişikliklerden faydalanarak, müşterilere hesabı 10 saniyeden daha kısa sürede ödeme olanağı tanıyor.

Sunday’in basit QR kod tabanlı ödeme yaklaşımı, 1 milyondan fazla kullanıcı ve 1.500 restoran ortağı tarafından benimsendi. Ayrıca şirket, sekiz aydan kısa bir süre içerisinde ABD, İngiltere, İspanya, Fransa ve Kanada’da 170 personel ile çalışmayı başardı.

Bu turun ardından Sunday, platformunu fast food restoranlarından Michelin yıldızlı lokantalara kadar sunarak kitle pazarına hızla giriş yapmayı hedeflediğini açıkladı. Böylece şirket, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki kitlesel pazarlara yönelmeye başlayacak.

Dijital ödeme çözümlerinin, müşteri deneyimini her yönden geliştirdiğini söyleyen Coatue’nin kurucusu Philippe Laffont, Sunday’in pazara girmesinden bu kadar kısa sürede sağladığı güçlü küresel büyümesinin fintech sektöründeki bu değişimi yönlendirmek için iddialı bir konumda olmasının bir kanıtı olduğuna dikkat çekti.

Güncel İçerikler