Çevrimiçi belge oluşturulmasına odaklanan PandaDoc, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Pandemi döneminde belgelerin neredeyse tamamen sanal ortama geçmesiyle sektördeki konumunu güçlendiren PandaDoc, miktarı açıklanmayan yatırım turunun ardından 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

E-imza konusunda uzmanlaşan ve belgelerin çevrimiçi oluşturulmasına, paylaşılmasına ve imzalanmasına olanak tanıyan San Francisco merkezli PandaDoc, bugün duyurduğu yatırımın ardından 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı.

PandaDoc Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kanada merkezli OMERS Growth Equity ve San Francisco merkezli G Squared liderliğinde yönetilen ve Altos Ventures, Rembrandt Venture Partners, One Peak Partners ve Microsoft’un risk sermayesi fonu olan M12’nin katılımıyla gerçekleştirilen, ancak miktarı açıklanmayan C Serisi bir finansman turunu kapattığını duyurdu.

Dünya genelinde iş araçlarının pandemi döneminde neredeyse tamamen sanal hale gelmesiyle birlikte, bu değişimi destekleyen girişimlerin büyümesi de hızlanmış oldu. Bu girişimlerden biri olan PandaDoc, 2020’nin ortalarında 30 milyon dolarlık bir yatırım almıştı; şimdi ise 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeye ulaşmış oldu. PandaDoc, halihazırda birçok farklı dikeyde kullanıcılara bir dizi hizmet sunuyor. Sözleşmeler, teklifler ve formlar için e-imza, ödeme ve faturalar oluşturan şirket, inşaat, eğitim, tıp ve profesyonel hizmet işletmeleri de dahil olmak üzere oldukça çeşitli olan toplamda yaklaşık 30.000 müşteriye hizmet veriyor.

Yapılan açıklamada şirketin geçtiğimiz seneki gelir ve müşteri tabanıyla ilgili açıklamalarına da yer verildi. Geçen yıl kullanıcı tabanı %80 büyüyen şirket, gelirinde ise %63 oranında bir artış gördüğünü belirtti.

Yeni sektörlere açılma planları

PandaDoc, son finansmanı eğitim de dahil olmak üzere yeni sektörlere açılmak için kullanmayı planladığını söyledi. Buna ek olarak, şirketin yöneticileri küresel olarak daha da genişlemeyi ve geliştiricilerin PandaDoc’u diğer yazılımlarla entegre etme erişimini artırmayı umduklarını belirttiler.

G Squared’in yönetici ortağı Larry Aschebrook, “KOBİ segmentinde bir lider olarak, şirketin e-imzalamanın çok ötesine geçen dinamik bir tam yığın ürünle mevcut görevlilere meydan okumak için benzersiz bir konuma sahip olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler