Kurumsal müşterilere yazılım varlık yönetimi çözümleri sağlayan Belfast merkezli girişim: Cloudsmith

Şirketlerin herhangi bir yazlım varlığının yönetmesine olanak tanıyan Cloudsmith, Tiger Global liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı.

Kurumsal müşterilerine bulut üzerinden yazılım yönetme imkanı veren Cloudsmith, şirketlerin özel destek ekipleri kiralama ihtiyacını önemli ölçüde azaltır. 2016 yılında mühendislik geçmişli kurucuları tarafından kurulan girişim, mühendislerin işlerini verimli bir şekilde yapabilmelerini sağlayan adanmış bir platform sağlıyor.

New York Menkul Kıymetler Borsası geliştiricileri Alan Carson (CEO) ve Lee Skillen (CTO) tarafından kurulan Belfast merkezli girişim, dünya çapındaki müşterilerine “bulutta yerel paket yönetimini geliştirerek ve tüm yazılım yapıtları ve varlıkları için güvenli, tek bir gerçek kaynak sağlayarak günümüzün yazılım mühendisleri ve kuruluşları için sınıfının en iyisi teknolojiyi” oluşturduğunu iddia ediyor. Özellikle 2021 yılında olağanüstü bir büyüme sağlayan Cloudsmith, herhangi bir şirketin tedarik zincirlerini güvence altına alması için önemli bir zorluk olan yazılım yönetme karmaşıklığının üstesinden gelmeye yardımcı oluyor.

Cloudsmith platformuyla, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin herhangi bir yazılım varlığının dağıtımını izlemesini ve kontrol etmesine olanak tanıyor ve açık kaynaklı yazılım kullanma risklerini en aza indirecek araçlar sağlayarak yazılım tedarik zincirlerinin geleceğini şekillendirmeye liderlik etmeyi hedefliyor.

Şirketin sunduğu çözüm, güvenlik açıklarını otomatik olarak tespit etme yeteneğini de içerdiğinden işletmelere yazılım tedarik zincirlerinde güvenlik açıklarının ortaya çıkmasını önlemede yardımcı oluyor. Küresel pandemi döneminde hacker saldırılarının arttığı düşünüldüğünde bu tür bir güvenlik bariyerinin oldukça önemli bir özellik diyebiliriz.

Beş yaşındaki girişim, dün yaptığı açıklamada Tiger Global Management liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bugüne kadar yaklaşık 18 milyon dolar finansman sağlayan şirket, son yatırımı yeni çalışma arkadaşlarını ekibine katmak için kullanmayı planladığını söyledi.

Güncel İçerikler