İnşaat ve altyapı yönetim platformu Saqara, 9 milyon euro yatırım aldı

A/O Proptech liderliğinde 9 milyon euro yatırım alan Paris merkezli Saqara, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Kuzey Afrika'da yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

Paris merkezli inşaat ve altyapı yönetimi platformu Saqara, A Serisi finansman turunda 9 milyon euro yatırım aldı. Dört yaşındaki girişim, bugüne kadar toplamda 13 milyon euro yatırım almış oldu.

Avrupa’nın en büyük proptech şirketlerinden olan A/O Proptech finansman turunu yönetirken, Activum SG, Caisse des Dépôts et Consignation, Concrete VC ve Leigh Jasper da tura katılım sağlayan isimler arasında yer aldı.

Diğer proptech şirketleri gibi Saqara da, birçok zorlu süreci dijitalleştirerek inşaat sektörünü 21. yüzyıla uygun hale getiriyor. Satın alma sürecini kelimenin tam anlamıyla tek bir sayfada toplayan bir platform sağlayan firma, tek bir doğruluk kaynağına ek olarak, tüm tedarik zincirinin gelişmiş bir görünürlüğünü sağlıyor. Sonuç olarak geliştiricilere malzeme tedarikini izleme ve bir karbon ayak izini tablo halinde gösterme imkanı vererek çevresel kaygıları da azaltmayı hedefliyor.

Müşterileri ve ortaklarıyla birlikte daha iyi bir dünya inşa etmeyi hedeflediğini belirten şirket, inşaat sektöründeki profesyonelleri, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış, kullanıcı dostu bir uygulama aracılığıyla birbirine bağlayan bir merkez  görevi görüyor. Özel destek ve yardım alanında şirketin operasyon ekibi, müşterilerin yazılımı tanımasına yardımcı olmalarının yanı sıra, müşterilerin tüm paydaşları ile ilgileniyor ve görevlileri yönlendiriyor.

Şirket, yeni finansmanın firmaların İngiltere, Almanya, Hollanda ve Kuzey Afrika’daki uluslararası büyüme planlarını desteklemesini beklediğini açıkladı. Ayrıca, ürün paketini ve platformunu genişletmeyi hedeflediğini söyleyen Saqara, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki ayak izini genişletmek amacıyla Tunus’ta stratejik bir merkez kurmayı istediğine de değindi.

Güncel İçerikler