Şirketlerin tedarik süreçlerini otomatikleştiren ve kolaylaştıran Berlin merkezli girişim: Lhotse

2020 yılında kurulan Lhotse, çok çeşitli ürün ve hizmet satın alma işlemlerini optimize ederek şirketlerin tedarik süreçlerini kolaylaştırıyor.

Küçük ve orta ölçekli şirketler için tedarik süreçleri, alıcılar ve satıcılar arasında iletişim kurmak oldukça zorludur. Bu süreci verimli ve basit hale getirmek için 2020 yılında kurulan Berlin merkezli Lhotse, şirketlerin tedarik işlemlerini otomatikleştirerek bu süreci kolaylaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde tohum finansmanında 5 milyon euro yatırım aldığını duyuran bir yaşındaki girişim, yeni yatırımını ekibini genişletmek ve daha fazla ürün geliştirmek için kullanmayı hedeflediğini söylemişti. Paua Ventures ile birlikte Cavalry Ventures tarafından yönetilen yatırım turuna Patrick Andrae, Felix Jahn, Philipp Klöckner, Dr. Christopher Oster, Katharina Gehra ve ismi açıklanmayan birçok melek yatırımcı da katılım sağladı.

Otomasyonu ve yapay zekayı devreye sokan şirket, ilgili tüm bilgileri tek bir merkezi tedarik pozisyonunda topluyor. Lhotse kurucu ortağı Henning Hatje, yaptığı açıklamada “Müşterilerimiz, çok çeşitli ürün ve hizmetler için satın alma sürecini optimize etmek amacıyla Lhotse kullanıyor. Şirketin optimizasyon yelpazesi, güvenlik eldivenleri ve ofis mobilyalarının satın alınmasından tutun, bulut tabanlı sistemlerin bakımı gibi karmaşık bilişim teknoloji hizmetlerine kadar uzanıyor” sözleriyle Lhotse’nin tedarik sürecindeki hizmetlerine yer veriyor.

Şirket, firmaların tedarikçi tabanında kimlerin olduğunu bilerek optimum kaynak bulmalarında onlara yardımcı olduğunu ve süreçlerini eyleme geçirdiğini söylüyor. İstek tanımı, kataloglardan ve geçmiş taleplerden önerilerle yapay zeka tabanını kullanarak şirketlerin ihtiyaçlarını belirlemelerine rehberlik ediyor. Bunun yanı sıra, firmaların doğru tedarikçilerle iletişim halinde olduğundan emin oluyor ve tek seferlik satın almaları uzun ömürlü işbirlikleri haline getirmek için çalışıyor.

Güncel İçerikler