Hyper-casual oyun yayımcısı olarak faaliyet gösteren yerli girişim Agave Games, tohum yatırım turunu tamamladı

Temmuz ayında Alper Öner ve Oğuzhan Merdivenli tarafından kurulan, hyper-casual oyun yayımcısı olarak faaliyet gösteren yerli girişim Agave Games, ilk yatırım turunu tamamladı.

Tohum tura; 500 Istanbul ve Akın Babayiğit’in önderliğinde çekirdek öncesi yatırım turunu tamamladı. Yatırımcılar arasında Londra’da fon yöneticisi Orkun Kılıç da bulunuyor.

Daha önce Good Job Games’de Publishing Manager ve Studio Lead olarak görev alan Oğuzhan ve ABD’de UC Berkeley’de mühendislik eğitimi aldıktan sonra San Francisco’da yönetim danışmanlığı üzerine çalışan Alper tarafından kurulan girişim, ilk etapta beraber çalışacakları 5 stüdyoluk bir ağ kurmayı hedefliyor. Beraber eğitim aldıkları Robert Kolej’den itibaren yakın arkadaş olan ikili, birbirlerini çok iyi tanıdıkları için doğru bir bütünlük sağladıklarından emin.

Hyper-casual oyun üretimi ve yayımcılığında oldukça deneyimli bir ekibe sahip olan Agave Games, mobil oyun yayımcılığında önemli rol oynayan oyun üretimi ve üretilen oyunların dijital ortamda pazarlanması unsurları arasındaki köprüyü güçlendirmeyi hedefliyor. Oyun yayımcısı şirketlerin veri analizi temelli dijital pazarlama stratejilerinin yanında, oyun geliştirmede de büyük rol oynamaları gerektiğini vurgulayan Agave Games, bu alanda beraber çalıştıkları oyun geliştirici stüdyolara her açıdan destek olacaklarını belirtti.

Beraber çalıştıkları stüdyolar ile yakın temasta çalışacaklarını belirten Agave Games kurucu ortağı Oğuzhan Merdivenli, stüdyolar ile yayımcılar arasındaki iletişimin önemini vurgulayarak, başarılı oyunlara ulaşabilmek için fikir aşamasından itibaren stüdyo ve yayımcının tek bir ekip gibi çalışması gerektiğini dile getirdi.

500 İstanbul’un ortaklarından Enis Hulli: “Erken aşama yatırımlarda en önemli faktör takımdır. Oyun sektöründe bu daha da etkin bir rol oynuyor. Tecrübeleri ve kendilerini geliştirme potansiyellerine bakınca, Oğuzhan ve Alper’in bu alanda ülkemizin bir sonraki büyük başarı hikayesini yazacağına inanıyoruz. 500 İstanbul ortaklarından Rina’nın oyun deneyiminin yanında, sektörde hem yatırımcı hem de girişimci olarak tecrübesine güvendiğimiz Akın’ın da Agave’ye yatırımcı olarak katılması şirketin gücüne güç kattı.” dedi.

Sektörde girişimleri, yatırımları ve tecrübesiyle fark yaratmış Akın Babayiğit “Herkesin oyun sektörüne ilgiyle baktığı ve rekabetin çok yüksek olduğu şu günlerde, Oğuzhan ve Alper’in tecrübeleri ve data-odaklı ve ürün-odaklı düşünce tarzları bence başarı için olmazsa olmaz dediğimiz faktörler. Kısa bir sürede çok güzel isler başaracaklarından hiç şüphem yok” diyerek ekibe inancını vurguladı.

Güncel İçerikler