Tekrarlayan iş görüşmelerini otomatikleştirerek işe alım sürecini hızlandıran girişim: Humanly

Adaylar ve işverenler için iş görüşmelerini kolaylaştırmaya yardımcı olan girişim Humanly.io, 4,2 milyon dolar yatırım aldı.

Çalışanlar ve işverenler için işe alım sürecini hızlandıran ve kolaylaştıran Humanly.io, 4,2 milyon dolarlık yeni finansmanını ve yatırı ortaklarıyla paylaştığı yaklaşımı kutladığını duyurdu.

Temmuz 2019’da piyasaya sürülen Humanly.io, işe görüşmelerinde daha iyi sonuçlar elde etmek, kalifiye ve yetenekli çalışanlar işe almak isteyen işverenler için daha iyi sonuçlar sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyor. Şirket, dilbilim teorisini kullanıyor ve işe alımda çeşitlilik, eşitlik, dahil etme ve aidiyet gibi özelliklere odaklanmayı sürdürüyor. Aranılan yeteneklerin bulunma süresini azaltmak ve şirketlerin zaman ve emek tasarrufu yapabilmelerini sağlamak amacıyla bir yazılım geliştiriyor. Bu yazılım sayesinde şirketler bir adayın amacını ve geçmişini hızlı bir şekilde anlayabiliyorlar.

Humanly, bir şirket ve bir aday bağlantı kurduğunda, işe alım sürecinin en başındaki tekrarlayan ve kimi zaman sıkıcı olabilen konuşmaları otomatikleştiriyor. Böylece, işverenler bu aşamayı hızlı bir şekilde atlayabilir ve asıl görüşme için olumlu veya olumsuz bir karar verebiliyorlar.

Bugüne kadar 5,3 milyon dolar yatırım alan şirket Zeal Capital Partners liderliğindeki 4,2 milyon dolarlık finansmanı, şirketlerin görüşmeleri planlaması, ilk iletişimi otomatikleştirmesi, referans kontrolleri yapması ve daha pek çok şeye yardımcı olan İK yazılımı için büyümeyi hızlandırmak amacıyla kullanmayı planlıyor.

Humanly.io kurucu ortağı ve CEO’su Prem Kumar yaptığı açıklamada, “Harika müşterilerimiz, zamandan tasarruf etmek ve aday deneyimini geliştirmek için Humanly’i kullanmanın yolunu buluyor. Geçen yılki 6 kat büyümemiz, bu yolculukta bize katılan yenilikçi ve entelektüel açıdan meraklı işe alım liderleri sayesinde” sözlerine yer verdi.

Zeal Capital Partners kurucusu ve yönetici ortağı Nasir Qadree, “Humanly.io, doğrudan aday görüşmelerine eşitlik getiriyor. Etkileyici büyümesi ve işe alım sürecini iyileştirme vaadi ile birlikte Humanly.io ve Zeal’in iş geleceği yatırım portföyü arasındaki uyum için heyecanlıyız” dedi.

Güncel İçerikler