GoPro, yenilenen işlemcisi ile dikkat çeken HERO10 Black aksiyon kamerasını tanıttı

GoPro, şirketin en yeni işlemcisi GP2'yi barındıran HERO10 Black aksiyon kamerası ile üst düzey çekim yapma imkanı sunuyor.

Aksiyon kameraları ile adından sıkça söz ettiren GoPro, üst düzey kullanıcılarına premium deneyimler yaşatmak için yeni ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Türkiye özelinde çoğunlukla sosyal medya içerik üreticilerinin tercih ettiği bu aksiyon kameraları, küçük ve kolay taşınabilir olması nedeniyle tercih ediliyor.

GoPro, bu aksiyon serilerinin sevilen tasarımını koruyarak içindeki işlemciyi güçlendirdiği yeni bir kamera ile meraklıların karşısına çıkıyor: HERO10 Black. Gerçekleştirdiği bir etkinlikte yeni kamerasını duyuran şirket, bu kamerasındaki en büyük değişikliği yeni işlemcisi ile yapıyor.

GoPro, 2016 yılında tanıttığı HERO6 Black modelinden bu yana GP1 adını verdiği ve kendi üretimi olan işlemciyi kullanıyor. Şirket, bir değişikliğe giderek GP2 işlemcisini piyasaya sürüyor ve bu modelinin içine de yeni işlemcisini yerleştiriyor. Hem görüntü kalitesi hem de performansı ciddi oranda etkileyen bu işlemci için şirket, kullanım deneyimin de değişeceğini söylüyor.

HERO9 Black modelinde yer alan 20 MP kamera yerine GoPro bu kamerada 23 MP’lik bir kamera tercih ediyor. 60 fps’de 5.3K’ya kadar video çekebilen bu model 120 fps’de 4K ve 240 fps’de 2.7K video çekim performansı sunuyor. Çekilen video ve fotoğrafların telefona veya bulut depolama sistemine %30 daha hızlı aktarıldığını söyleyen şirket, GoPro Quick ile bu hızı %50’ye kadar arttırabileceğini de söylüyor.

Türkiye’de de satışa çıkması beklenen cihazın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki fiyatı 499$. Aylık ve yıllık abonelik sistemini kullanan kullanıcılar ise cihaza 399$’lık fiyat etiketinden sahip olabiliyor.

Güncel İçerikler