Tokyo merkezli SmartNews, 230 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

230 milyar dolar yatırımla 2 milyar dolar değerlemeye ulaşan SmartNews, ABD'deki konumunu güçlendirmeyi hedeflediğini paylaştı.

Tokyo merkezli bir haber toplama web sitesi ve uygulaması olan SmartNews, 230 milyon dolarlık F Serisi finansman turunu tamamlayarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Çok sayıda yatırımcının ilgi gösterdiği finansman turuna SmartNews’ın vizyon ve büyüme stratejisiyle uyumlu yeni yatırımcılar da katılım gerçekleştirdi. ABD’li yatırımcılar Princeville Capital, Woodline Partners, JIC Venture Growth Investments ve Green Co-Invest Investment gibi isimler karşımıza çıkıyor. 2012 yılında Japonya’da kurulan ve geçtiğimiz sene yerel habercilikte konumunu güçlendiren şirket, bugüne kadar toplamda 400 milyon dolar yatırım almış oldu.

SmartNews, içeriklerinde tarafsızlık yansıtmak adına her taraftan haberlere yer verdiğini iddia ediyor ve makine öğrenimi kullanarak okuyuculara kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyor. Haberlerin güvenilir ve sürdürülebilir olmasına inandığını belirten şirket, kalifiye ve güvenilir içerik üreticilerle çalışarak kaliteli haberciliği desteklediğini söylüyor. SmartNews uygulaması dünya çapında 150’den fazla ülkede iOS ve Android’de kullanılabilir.

SmartNews CEO’su ve kurucu ortağı Ken Suzuki yaptığı açıklamada, “Hem ABD’deki hem de dünyadaki yatırımcılarımız, SmartNews’in bilgiye erişimi demokratikleştirme ve tüketicilere, yayıncılara ve reklamcılara fayda sağlayan bir ekosistem yaratma çabalarının muazzam büyüme potansiyelini ve değerini kabul ediyor” sözlerine yer verdi.

Şirket, içeriği web sitesi ve mobil cihazlarda paylaşılabilen 3 binden fazla küresel yayın ortağıyla birlikte çalışıyor. Gelir elde etmek için şirket, gelirin yayıncılarla paylaşıldığı satır içi ve video reklamlar sunuyor. 2019 yılında ABD ve Japonya’daki aylık aktif kullanıcı sayısının 20 milyonun üzerinde olduğunu söyleyen SmartNews, bugün ABD’deki aylık aktif kullanıcı sayısının geçen yıla göre ikiye katlandığını vurguluyor.

“SmartView” özelliği ile şirket, uygulamaya hızlı okuma modu getirerek okuyuculara çevrimdışı olsalar bile makaleyi yükleyerek okuma imkanı veriyor. SmartNews, yayıncı ortaklarının neredeyse %75’inin bu özellikten yararlandığını söylüyor.

Güncel İçerikler