İçerik üreticilerinin bağış toplamasını sağlayan Patreon, 155 milyon dolar yatırım aldı

Patreon, Tiger Global liderliğindeki 155 milyon dolarlık yatırım turunda değerini üçe katlayarak 4 milyar dolara çıkardı. Yeni yatırım turunda Woodline Partners, Wellington Management, Lone Pine Capital ve New Enterprise Associates de yer alıyor.

2013 yılında YouTube’da müzik içeriği oluşturan Jack Conte, kendi sorununa çözüm arıyordu, milyonlarca insanın içeriklerini takip etmesine rağmen çok az gelir elde ediyordu. Bu yüzden takipçilerinin içerik üreticilerine destek vermek için doğrudan ona ödeme yapmalarına olanak tanıyan bir platform tasarladı. Bu platformu şu an Patreon’un kurucu ortağı olan Sam Yam ile 6 hafta içinde tam işlevli bir hizmete dönüştürdü. Girişim şu an, 6 milyondan fazla kullanıcıyı ve 200 binden fazla içerik oluşturucuyu platformunda barındırıyor. Patreon sayesinde içerik üreticiler bugüne kadar 2 milyar doların üzerinde para kazandı.

Sanatçıların ve içerik üreticilerin doğrudan kitleleri tarafından finansal destek almasına olanak tanıyan yaratıcı ekonomi platformu, sanatçıların işlerinin çoğunu online olarak yayınlamak zorunda kalması nedeniyle Covid-19 salgınında büyük ilgi gördü. Son aylarda birçok içerik üreticisinin yer aldığı sekiz yaşındaki Patreon şimdiden kapsamlı bir ağ oluşturdu. Geçen yıl bir blog gönderisinde Patreon, Mart 2020’nin ilk haftalarında 30 binden fazla içerik oluşturucunun uygulamaya kaydolduğunu belirtmişti. Patreon, şirketin hangi hizmetlerini kullandıklarına bağlı olarak içerik oluşturucuların içeriklerinden yüzde 5 veya 12 pay alarak gelir elde ediyor. Girişim, eylül ayında şirketin değerini 1.2 milyar dolara yükselten 90 milyon dolarlık bir tur tamamladı. Platformda video yaratıcıları, müzisyenler, ressamlar, topluluklar, yazarlar, gazeteciler, oyun yaratıcıları, eğitmenler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar yer alıyor.

Güncel İçerikler