Uçtan uca lojistik hizmeti sağlayan Stord, 90 milyon dolar yatırımla 1.125 milyar dolar değerlemeye ulaştı

90 milyon dolarlık finansman turunda 1.125 milyar dolar değerlemeye ulaşan Stord, Nevada merkezli Fulfillment Works'ü satın aldığını duyurdu.

Bulut tedarik zinciri geliştiren Atlanta merkezli Stord, Kleiner Perkins liderliğindeki finansman turunda 1.125 milyar dolar değerleme üzerinden 90 milyon dolar yatırım aldı. Bugün yapılan açıklamada Stord, doğrudan tüketiciye deneyimi ve depolara sahip 22 yıllık Connecticut merkezli Fulfillment Works‘ü satın aldığını duyurdu.

D Serisi finansmana Kleiner Perkins’in yanı sıra Lux Capital, D1 Capital, Palm Tree Crew, BOND, Dynamo Ventures, Founders Fund, Lineage Logistics ve Susa Ventures da katıldı. Ayrıca Fanatics’in kurucusu ve GSI Commerce’in kurucusu Michael Rubin; Thrasio’nun CEO’su Carlos Cashman; Instacart’ın kurucu ortağı Max Mullen; ve Stripe CPO’su Will Gaybrick, tura katılan isimler isimlerden oldu. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında BoxGroup, Susa Ventures, Dynamo, Revolution ve Rise of the Rest Seed Fund yer alıyor.

Stord, 6 ay önce 65 milyon dolar yatırım ile 510 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı. Bugün duyurulan finansmanın ardından şirket, unicorn girişimler arasında yer almayı başardı. 2021’in ilk iki çeyreğinde 100 milyon dolardan fazla gelir elde eden Stord, geçen yıl 160 kişiden oluşan çalışan sayısını şimdiye kadar 450’nin üzerine çıkardı.

İki genç girişimci Sean Henry ve Jacob Boudreau tarafından kurulan şirket, zaman içinde şirketlere lojistikle rekabet etme ve büyüme yolu verebilecek bir bulut tedarik zincirine dönüştü ve “ihtiyaç duydukları zaman ve yerde kullanılabilen” entegre bir platform olmayı başardı. “Tam görünürlük, hızlı optimizasyon ve esnek ölçek” sağlamayı amaçlayan şirket, depolama ve ikmal gibi fiziksel lojistik hizmetlerini bir araya getiriyor.

Fulfillment Works için ödenen değere dair herhangi bir açıklama yapmayan şirket, satın alma işleminin 400’den fazla depo ortağı ve 15.000 taşıyıcıdan oluşan ağıyla birlikte birinci taraf depolarını artırdığını söylüyor.

Güncel İçerikler