Epic Games’in görüntülü konuşma uygulaması HouseParty, Ekim ayından itibaren hizmet vermeyi sonlandıracak

Kuzey Carolina merkezli video oyunu yapım şirketi Epic Games, görüntülü konuşma uygulaması HouseParty'yi kapatacaklarını duyurdu.

Popüler oyun üreticisi Epic Games, 2019 yılında satın aldığı görüntülü konuşma uygulaması HouseParty için yeni kararlar almaya devam ediyor. 35 milyon dolar karşılığında satın alınan şirket, mevcut kullanıcıları için çalışmaya son vereceğini ve uygulamayı kapatacaklarını duyurdu.

Ekim ayından itibaren uygulamaya son verileceğini belirten şirket, uygulamayı bugün itibari ile uygulama mağazalarından kaldıracağını söylüyor. Fortnite oyuncuları için ek bir paket halinde sunulan ve oyun içi konuşma sağlayan HouseParty, maalesef ki Fortnite için sunduğu bu özelliği de kullanımdan kaldıracak.

HouseParty’nin satın alınmasından 2 yıl geçmesinin ardından Epic Games, uygulamanın satın alınmama başarısızlığı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmuyor. Epic Games için ortaya atılan iddialara bakıldığında ise şirketin, görüntülü konuşmanın ötesinde daha büyük bir proje peşinde olduğu söyleniyor. Bu iddialara göz atıldığında ise Epic Games ekibinin, HouseParty yerine geçecek büyük projesine odaklanması gerektiği tahmin edilebiliyor.

HouseParty uygulamasının kapanma kararı sonrası bu ekibi bozmadığını belirten Epic Games, ürün ailelerimiz genelinde “sosyal etkileşim” oluşturabilecek yeni yollar üzerinde çalıştıklarını gerekli ekiplere bildiriyor. Şirket, bu sosyal etkiletişimin gerçekten büyük bir değişim yaratacağını belirtiyor.

Clubhouse veya Twitter Spaces gibi uygulamalar ile benzerlik gösteren Houseparty, COVID-19 pandemisiyle beraber kullanıcı sayısında ciddi bir düşüş yaşamıştı. 10 Milyondan fazla kullanıcıya hitap eden uygulamanın kapanışı, Epic Games’e göre hafife alınmaması bir karar.

Ekim ayındaki kapanışı öncesi uygulama içi bildirimler ile kullanıcılarını bildirecek ve ardından HouseParty, 30 Eylül gecesi resmi kapanışını yapacak.

Güncel İçerikler