530 milyon dolar yatırım alan Snyk, 8.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Geçtiğimiz mart ayında değerlemesi 4,7 milyar dolar olan Snyk, dün 530 milyon dolar yatırım alarak 8,5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Açık kaynaklı güvenlik tarama platformu Snyk, F Serisi yatırım turunda toplamda 530 milyon dolar yatırım alarak 8,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı. 300 milyon doları nakit olarak gerçekleşen finansman turunun geri kalanı hisse satın alımı şeklinde gerçekleştirilecek.

Geliştirici güvenliğinde lider konumunu zorlayan Snyk, endüstrinin geliştirici güvenliğine geçişini hızlandırmak için, dün yaptığı açıklamada büyük bir yatırım turu duyurdu. Sands Capital Ventures and Tiger Global liderliğinde yönetilen turda, yeni yatırımcılar Baillie Gifford, Koch Industries, Lone Pine Capital, T. Rowe Price ve Whale Rock Capital Management; mevcut yatırımcılardan ise Accel, Alkeon, Atlassian Ventures, BlackRock, Boldstart Ventures, Canaan Partners ve Coatue gibi isimler karşımıza çıkıyor.

Geliştiricilere yetenekleri güven içinde sergileyebilme imkanı veren Snyk’in SaaS platformu, Google, Salesforce, Intuit ve Atlassian gibi şirketler tarafından tercih ediliyor. Platform, geliştiricilerin açık kaynak kod tabanlarında ve Kubernetes uygulamalarında güvenlik açıklarını tespit edebilmelerine olanak tanıyor. Snyk’in kurucu ortağı ve başkanı Guy Podjarny, güvenliğin artık tamamen geliştiricilere ait olması gerektiğini söylüyor. Böylece, geliştiriciler güvenlik sorunları ortaya çıktıkça gerçek zamanlı olarak ele alınabilecek donanıma sahip olabiliyorlar.

Podjarny, “Yaklaşımımız, güvenliği kolaylaştırıyor, böylece modern geliştiriciler, bir güvenlik  uzmanı olmalarına gerek kalmadan veya işlerinde yavaşlamak zorunda kalmadan inşa ettiklerini güvence altına alarak gerçek başarı için hazırlanıyorlar” sözlerine yer verdi. Bu yıla 400 kişiyle başladıklarını söyleyen Snyk CEO’su Peter McKay, yıl sonuna kadar çeşitlilikleri gözeterek bu sayıyı ikiye katlamak istediklerini söyledi.

Güncel İçerikler