Talep üzerine baskılar yapan Printify, 45 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret girişimcilerini destekleyerek yaratıcı ekonomiye farklı bir bakış getiren Printify, 45 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Talep üzerine baskı şirketi Printify, bugün Index Ventures liderliğinde 45 milyon dolarlık A serisi bir yatırım turunun haberini duyurdu.

H&M Group, Virgin Group, Wise, Vinted, Squarespace ve RedHat gibi isimlerin de yer aldığı yatırım turunun ardından şirketin değerlemesinin 300 milyon doların biraz üstünde olduğu düşünülüyor.

Gelişen bir e-ticaret platformu olan Printify, herkesin bir iş kurmasını ve kendi benzersiz ürünlerini yaratmasını sağlayarak hızla büyüyen yaratıcı ekonomiyi besliyor. Printify, son satıştan hemen sonra ürünleri üretir; yani, önceden ürünleri hazırlayıp risk almak yerine, kişiye özel ve talep üzerine siparişlerini hazırlar. Şirket, birincil pazarı olan ABD’de en geniş kapsama alanıyla, dünya çapında 100’den fazla yerde tüccarları baskı üretim ortaklarıyla buluşturuyor. Geçtiğimiz sene hızlı bir büyüme kaydeden Printify, şu anda 2 milyondan fazla kayıtlı satıcıya satış yapıyor.

Printify’ın kurucusu ve CEO’su James Berdigans, “Vizyonumuz, e-ticareti seri üretimden isteğe bağlı üretime dönüştürerek fazla stoğu ortadan kaldırmak ve çevresel atıkları azaltmaktır” diyerek talep üzerine üretimin çevre için yarattığı öneme de dikkat çekiyor.

Merkezi Letonya’da bulunan şirket, dünyanın her yerinden 500’e yakın kişiyi istihdam ediyor ve genişlemeye devam etmeyi planlıyor. Yeni finansmanın ardından şirket, mühendislik, pazarlama ve tasarım alanlarında neredeyse tamamı uzaktan 70’den fazla açık pozisyonu bulunduğunu belirtti.

Printify, geçtiğimiz sene daha çok insanın çevrimiçi alışverişe yönelmesiyle sektörde önemli değişikliklerin meydana gelmesine dikkat çekti. E-ticaret siteleri, girişimciler ve içerik üreticilerinden artarak gelen talebe cevap vermekten gurur duyduklarını vurgulayan Berdigans, yeni pazarlara genişleyerek ve Avrupa’nın yetenekli insanlarını ekibe katarak büyümeyi sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Güncel İçerikler