Özgün algoritmaya sahip yerli robo danışman Magnus, 420 bin dolar yatırım aldı

Akıllıfon adıyla tanıdığımız, yapay zeka tabanlı bir portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu Magnus, ilk turda IstCapital B.V. liderliğinde Qatar Development Bank (QDB) ve Alima Ventures B.V.’den 420 bin dolar yatırım aldı.

Bu gelişmeyi duyururken yurt dışındaki faaliyetleri ve yeni ürünleri sebebiyle kimliğini de tamamen yenileyen Akıllıfon, artık yoluna yepyeni bir kimlikle, Magnus adıyla devam edecek.

Magnus, Latincede büyük, yüce anlamına geliyor. Tecrübeli isimlerden oluşan Magnus ekibi, kendilerini de büyük veri ile çalışarak büyük fark yaratacak finansal çözümler üreten bir girişim olarak tanımladıklarını bu nedenle bu ismi seçtiklerini söylüyor. Magnus 2020 yılının Aralık ayında ilk yatırımını Lima Ventures’tan almıştı.

Akademik Çalışmadan Global Girişime

Kurucu ortaklardan Dr. Esra Ulaşan’ın NC State University’de Prof. Dr. Mehmet Caner ile yaptığı akademik çalışmaları sırasında ortaya çıkan proje, özgün makine öğrenimi algoritmasını geliştirdi ve başarısını hem teorik anlamda hem de pratik olarak çeşitli piyasalarda kanıtladı. Magnus halihazırda aralarında tecrübeli seri girişimci Ercan Gümüş ve Prof. Dr. Özlem Önder’in de bulunduğu 4 kurucu ortağının yanında yazılım ekibiyle birlikte toplamda 8 kişilik bir takımdan oluşuyor.

Özgün algoritma

Magnus algoritması, sunduğu önerileri hesaplarken yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlıyor. Portföyleri anlık olarak izleyen ve yöneten robo danışmanlık teknolojisi ile Magnus, finansal kuruluşlara ve yatırımcılara algoritmalara dayalı fon oluşturma, fon sepeti oluşturma ve yönetme hizmeti veriyor. Hizmetlerine sektörün ihtiyaçlarına yönelik farklı çözümler üreten girişim, robo danışmanlık hizmetlerinin yanında makro beklentiler modülü, öngörüler ve haber analizi gibi farklı ürün seçenekleri de sunuyor.

Herkes için Profesyonel Yatırım Danışmanlığı

API ve SDK çözümlerinin yanında web ve mobil tabanlı çözümler de sunan Magnus, sadece yüksek gelir varlık grubundaki yatırımcıların yararlanabildiği profesyonel yatırım danışmanlığı hizmetini tüm yatırımcılara yayarak bu hizmetlerin ulaşılabilirliğini arttırmayı hedefliyor.

Sürekli gelişen algoritması ve uluslararası geçerliliği olan yöntemler kıstas kabul edilerek performans karşılaştırmaları ile kendilerini bir Ar-Ge İnovasyon firması olarak tanımlayan Magnus ekibi, aldıkları yeni yatırım ile yurt dışında süren operasyonlarını genişletmeyi ve yeni entegrasyonlarla Türkiye’deki varlıklarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Istcapital Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topçuoğlu, “ Magnus birbirini tamamlayan, enerjisi ve bilgisi yüksek bir ekip ile makina öğrenmesini çok doğru ve eşsiz şekilde kullanan bir algoritmaya sahip. Sunduğu inovatif ve eşsiz çözümler ile global pazarda ve yurt içinde büyük bir açığı kapatacağına, Türkiye’deki fintech ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Lima Ventures ve Alima Ventures B.V. kurucu ortağı Ahmet Argun, “Fintech ekosistemindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Robo danışmanlık alanında MENA bölgesinde büyük bir fırsat olduğu aşikar. Magnus ekibinin geçtiğimiz 1 yıllık performansına baktığımızda bölgenin lider robo danışmanlık girişimi olacağına inancımız tam” dedi.

Güncel İçerikler