Güzellik ürünlerini uygun fiyatlarla kendi etiketi altında satan Beauty Pie, 100 milyon dolar yatırım aldı

Lüks güzellik ürünlerini üst düzey üreticilerden tedarik edip kendi etiketi altında satan Beauty Pie, 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Londra merkezli güzellik girişimi Beauty Pie, bugün büyük bir finansman turunun haberini duyurdu. Şirket, daha geniş kategorilere genişlemek için 100 milyon dolar yatırım aldı. Insight Partners ve Index Ventures‘ın yanı sıra, Balderton Capital, General Catalyst ve Latitude VC gibi isimler turda karşımıza çıkıyor.

Kendisini üst düzey güzellik ve sağlık ürünleri için bir alıcı kulübü olarak tanımlayan Beauty Pie, 2016 yılında güzellik sektöründe yıllarını geçirmiş girişimci Marcia Kilgore tarafından kuruldu. Şirket, sektörün önde gelen üçüncü taraf laboratuvarlarında üretilen birinci sınıf kalitede sağlık ve güzellik ürünlerine erişim sağlıyor ve birçok üreticiden üst düzey ürünler tedarik ederek bunları kendi etiketi altında satıyor.

Beauty Pie’ın iş modeli, ambalajın dışına ve estetiğe odaklanmaktan ziyade, içeriğe odaklanmayı gerektiriyor. Şirket, etiketlerine yalnızca üreticilerin talep ettiği fiyatı ekler ve sattığı ürünlerden gelir elde etmez. Şirketin asıl gelir elde ettiği nokta ise abonelik sistemidir. Geçtiğimiz sene üye sayısı iki kat artan şirket, gelirlerini de %100’den fazla artırarak pandemi döneminin zorlu şartlarında büyümesini sürdürmeyi başardı.

Beauty Pie, bu büyümesini kurucusu Marcia Kilgore’un güzellik sektöründeki uzun deneyimine borçlu demek mümkün. Soap & Glory, Bliss Spa ve FitFlop gibi ikonik markaların arkasındaki güçlü girişimci Kilgore, müşterilerinin lüks ürünleri maliyet fiyatını satın alabilmelerini ve daha fazla şeffaflık yaratmak istediğini söylüyor.

Şirket, yeni finansman turunu duyurmasıyla birlikte, altyapısını güçlendirmek için daha fazla depo ve pop-up mağaza kurmak istediğini açıkladı. Ayrıca, Beauty Pie Plus adında yeni bir üyelik modeli ile gelirindeki artışı devam ettirmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler