Hyundai Motor Group, 2040’a kadar hidrojen yakıt hücreli otomobilleri yaygınlaştırma planlarını açıkladı

2028 yılına kadar tüm ticari araçlarının hidrojen yakıt hücresi versiyonlarını üreteceğini söyleyen Hyundai, bu teknoloji her türlü mobiliteye uygulamayı hedefliyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai Motor Group, önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığı yeni yakıt hücresi sistemiyle, 2028 yılına kadar tüm ticari araçlarının hidrojen yakıt hücresi versiyonlarını üreteceğini söyledi.

Hyundai Motor Group, hidrojen yakıt hücreli araçlara önem veren markalar arasında son zamanlarda adını sıkça duyurmuştu. Hyundai bugün, Hydrogen Wave konferansının canlı yayını sırasında hidrojenin geleceğine yönelik stratejisini açıkladı. Hydrogen Wave, Hyundai’nin hidrojen bazlı ürün ve teknolojilerden oluşan yeni planlarını temsil ediyor.

Hyundai Motor Group’ta başkan yardımcısı ve yakıt hücresi merkezi başkanı olan Saehoon Kim, Hyundai’nin hedefinin 2030 yılına kadar elektrikli otomobil bataryaları ile karşılaştırılabilir maliyet rekabeti elde etmek olduğunu söyledi. Grup, 2028 yılına kadar tüm ticari araç modellerine yakıt hücresi sistemleri uygulayan ilk otomobil üreticisi olacak. Şirket ayrıca, yakıt hücresi sistemlerini her türlü mobiliteye uygulamayı ve teknolojiyi evler ve enerji santralleri dahil olmak üzere toplumun diğer yönlerine genişletmeyi planlıyor.

Çoğu otomobil üreticisinin hem yolcu hem de ticari kullanım sebebiyle elektrikli otomobillere yönelmesinden dolayı hidrojen yakıt hücreli otomobiller tam olarak yaygınlaşmış değil. Ancak, Avrupa, Çin ve ABD’de iddialı emisyon azaltma hedeflerinden nasibini alarak etkinliği büyüyen bir pazar.

Şirket, acil durum araçları, gemiler, yükler, tramvaylar, forkliftler ve diğer araçlar dahil olmak üzere farklı kullanım durumları için yakıt hücresi teknolojisi sağlamayı amaçlamakta olduğunu söyledi. 2030 yılına kadar tüm araç satışlarının %30’unun sıfır emisyon olmasını bekleyen Hyundai, 2040 yılına kadar toplam filo satışlarının %80’ini akülü elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli araçların oluşturmasını planlıyor.

Güncel İçerikler