YouTube, Premium ve Music servislerine 50 milyon kişinin abone olduğunu açıkladı

Google'ın popüler video, müzik ve eğlence servisi YouTube, Premium ve Music abonesi olan toplam 50 milyon kişinin olduğunu açıkladı.

Google’ın popüler video izleme servisi YouTube, kullanıcıları için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Uzun bir süredir Premium hizmetiyle reklamsız video deneyimi sunan YouTube, Music servisi de dahil olmak üzere toplam 50 milyon kişinin abone olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz Aralık ayında 30 milyon olarak açıklanan bu sayı sonrasında kullanıcı sayısında dikkate değer bir artış yaşayan YouTube, bu artışın günden güne daha da arttığını belirtiyor. Ücretsiz sürümlerden deneyerek bu hizmeti devam ettiren oldukça fazla kişinin olduğunu belirten şirket, sektördeki rakiplerine göre bu artışın devam etmesini YouTube Premium’un sunduğu kalite olduğunu söylüyor.

YouTube Premium’un bir aylık ücretsiz deneme sürümünü kullananların sayısı bilinmese de şirket Premium ile birlikte gelen Müzik servisinde kullanıcıların oldukça fazla vakit geçirdiğini blog gönderisinde açıklıyor.

Google’ın geçmiş müzik hizmetleri ve rakipleri ile karşılaştırıldığında ise şu an için Spotify’ın yaklaşık 165 milyon abonesi olduğu biliniyor. Apple Music için ise 2019 yılının Haziran ayında 60 milyon abonesi olduğu Apple tarafından açıklanmıştı. Apple Music’in şu an için 78 milyon kullanıcıya sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu açıklamalara bakıldığında ise YouTube’un müzik uygulama piyasasında hızla yükseldiğini söylemek mümkün.

Aralık ayından bu yana yaşanan 20 milyon abone artışı hakkında herhangi bir yorum yapmayan Google’ın geçtiğimiz sene Play Music servisini kapatmasının, bu artışta etkili olduğu söylentiler arasında. Play Music servisine kaç kişinin abone olduğu bilgisini de paylaşmayan şirket, 2019 yılında hem Play Music’e hem de YouTube Music’e abone olan kullanıcı sayısının 15 Milyon olduğunu söylemişti.

YouTube Music Premium şu an için kullanıcılara 13,99 TL’ye satın alınabilirken YouTube Premium’a 16,99 TL vererek hem reklamsız video izleyebilirken hem de YouTube Music’i ücretsiz kullanabilme fırsatı buluyorsunuz. YouTube Premium hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Güncel İçerikler