Gayrimenkul teknolojisi platformu HomeLight, 100 milyon dolar yatırımla 1.6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Gayrimenkul işlemlerinin kolay ve erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla kurulan HomeLight, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Gayrimenkul teknolojisi platformu HomeLight, D serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım alarak 1,6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Zeev Ventures tarafından yönetilen öz sermaye turuna SoftBank Vision Fund’dan Group 11, Stereo Capital, Menlo Ventures ve Lydia Jett katıldı. 100 milyon dolar fonlamaya ek olarak, şirket 263 milyon dolar borç finansmanı da aldı. Yeni fonlamanın ardından, San Francisco merkezli şirket, 2012’den bu yana toplamda 530 milyon dolar yatırım almış oldu.

Her gayrimenkul işleminin basit ve tatmin edici olmasını sağlamayı vizyon edinen şirket, en iyi emlakçılarla ortaklık kurarak insanlara ev satın almanın veya satmanın yeni bir yolunu sunuyor. HomeLight, ABD’de 28.000 emlakçıyla ortaklık yapmasının yanı sıra, web sitesindeki bilgilere göre, her yıl 1 milyarın üzerinde gayrimenkul işlemi gerçekleştiriyor. Şirket, ABD genelinde 1 milyardan fazla müşteriyle çalıştığını söylüyor.

2012’de alıcıları ve emlak acentelerini buluşturmak için yapay zeka kullanmaya odaklanan şirket, zamanla faaliyetlerini genişletti. O zamandan beri HomeLight, acentelere ve ev satıcılarına tapu ve emanet hizmetleri sağlamaya ve satıcıları iBuyers ile eşleştirmeye kadar genişledi. Temmuz 2019’da ise, Eave’i ipotek kredisi alanına girmek için satın almıştı.

Ocak 2020’de şirket, finansal ürünleri HomeLight Trade-In ve HomeLight Cash Offer’ı piyasaya sürmüştü. Şirketin kurucusu ve CEO’su Drew Uher, o zamandan beri, pandeminin de etkisiyle, bu ürünleri %700’ün üzerinde büyüttüklerini söylüyor. Uher, HomeLight’in amacının, bir ev satma ve satın alma işlemi sırasındaki olası sorunları en aza indirmek olduğunu söylerken, salgının çözmeye çalıştıkları birçok noktayı gözler önüne sermesine de dikkat çekti.

Güncel İçerikler