Western Digital, geleneksel depolama anlayışının sınırlarını aşan yeni hard disk teknolojisini tanıttı

Western Digital, depolama sektöründe yeni bir çağı başlattığını söylediği OptiNAND teknolojisine sahip sürücü mimarisini tanıttı.

Depolama alanındaki teknoloji ve ürünleri ile adından sıkça söz ettiren Western Digital, yeni teknolojilerini kullanıcıları ile paylaşmaya devam ediyor. “Hard disk yeniden tasarlanıyor.” mottosu ile yeni bir duyuru yayınlayan şirket, HDD ReImagine etkinliğinde klasik hard disk teknolojilerinden farklı ve flash ile güçlendirilmiş yeni sürücü mimari teknolojisi OptiNAND’i tanıttı.

HDD ve Flash alanlarındaki inovasyonları ile öne çıkan şirket, kullanıcılarının karşısına OptiNAND teknolojisinin kullanıldığı yeni bir depolama mimarisi ile çıkıyor. Bu mimar ile hard diskler; iNAND yerleşik flash sürücüleriyle entegre olabilirken ve aynı zamanda optimize de olabiliyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre bu sürücü mimarisinde üç aşamalı aküatör (TSA) ve HelioSeal teknolojilerini de barındırıyor. Depolama alanında sektörde ilk olan bu teknolojiler ile şirket, kullanıcılara ürün başına 2.2 TB alan sunabiliyor. Ek olarak şirket, ePMR teknolojisini de kullanarak kapasite kullanımlarını arttıracak. Böylelikle kullanıcılar, 2.2 TB‘ın daha da üstünde bir alana sahip olabilecek.

Sektörde yeni bir çağı başlattıklarını söyleyen şirket, belirli özel müşterilerine OptiNAND teknolojisine, dokuz diske ve ePMR flash ile geliştirilmiş 20 TB’lık alana sahip örnek sürücülerini gönderdiğini de aktarıyor.

IDC Hard Disk Sürücüleri Araştırma Direktörü Ed Burns, yaptığı açıklama ile Western Digital’in bu yeni altyapısı ile şimdilik daha çok kurumsal alana odaklandığını belirtiyor. Aynı zamanda Burns; AI, ML, blockchain, IoT, sensörler ve daha birçok teknolojinin artmasıyla birlikte, günümüzün veri büyümesini, özellikle de büyük ölçeklerdekini, depolamak ve korumak için yeni depolama inovasyonlarına ihtiyaç duyulduğundan şüphe olmadığını belirtiyor.

Güncel İçerikler