Siz ve arkadaşlarınız için ortak çalma listesi hazırlayan Spotify “Blend” tüm kullanıcılara açılıyor

Müzik sever arkadaşları ortak bir zeminde buluşturan Spotify Blend, yeni değişikliklerle birlikte tüm dinleyicilerin kullanımına sunuluyor.

Haziran ayının başlarında Spotify, sizin ve bir arkadaşınızın dinleme geçmişinizdeki şarkıları bir araya getiren ve paylaşılabilen bir çalma listesi olan Blend‘i tanıtmıştı. Dün yapılan açıklamayla, bu özelliğin birkaç değişiklikle birlikte tüm kullanıcılara sunulacağı duyuruldu.

Spotify, zevklerinizi daha da senkronize etmenize yardımcı olmak ve müzik uyumluluğunuzu test etmek için tüm dünyadaki Spotify Free ve Premium kullanıcılarına kişiselleştirilmiş deneyimi Blend’in beta sürümünü sunduğunu paylaştı. İki kullanıcının müzik zevklerini sadece kendileri için oluşturulmuş tek bir paylaşılan çalma listesinde birleştirmelerinin bir yolu olarak Blend çalma listelerini beta sürümde kullanıma sunan Spotify, şimdi bu deneyimi tüm kullanıcılarına açıyor.

Yeni özellikle birlikte Blend çalma listelerinde bazı değişiklikler olacak. İlk olarak, bir arkadaşınızla bir çalma listesi oluşturduğunuzda Spotify, size ve arkadaşınıza müzik zevklerinizin ne kadar yakın olduğunu gösteren bir eşleşme puanı oluşturuyor. Uygulamanın yıl sonu “Wrapped” özelliğinde olduğu gibi çalma listenize giren şarkılar ve sanatçılar hakkında eğlenceli ve paylaşılabilir bir hikaye de oluşturacak. Spotify ayrıca, oluşturduğunuz her çalma listesini kolayca tanıyabilmeniz için kapak fotoğrafını değiştirebilmenizi de mümkün kılıyor.

Blend çalma listeleri günlük olarak güncellenmelerinin yanı sıra, dinleyicilerin akışına göre şekillenerek uygulamanın kişiselleştirme yeteneklerini ortaya koyacak. Spotify Ürün Müdürü Arjun Narayen, Blend’in yalnızca bir çalma listesinden fazlası olduğunu ve çok kullanıcılı kişiselleştirme gerektiren, geliştirdikleri ilk ürünlerden olduğunu söyledi. Spotify’da senior mühendis olarak çalışan Jen Lamere ise, Blend’i eşsiz kılan özelliğinin, insanların ortak bir zemin bulmalarına yardımcı olması olduğunu belirtti.

Güncel İçerikler