Hollandalı teknoloji devi Prosus, fintech platformu BillDesk’i 4.7 milyar dolara satın alıyor

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından olan Prosus, Hintli fintech platformu BillDesk'i 4,7 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Hollandalı teknoloji devi Prosus, Hintli ödeme devi BillDesk‘i 4,7 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Temmuz ayından beri üzerinde çalışılan anlaşmaya göre Prosus, BillDesk’i halihazırda Hindistan’da güçlü bir varlığı olan küresel fintech ve ödeme işi olan PayU ile birleştirmeyi planlıyor.

Küresel tüketici internet grubu ve dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından biri olan Prosus, bugün Hintli dijital ödeme sağlayıcısı PayU ile BillDesk’in hissedarları arasında BillDesk’i 4,7 milyar dolar karşılığında satın almak için bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Satın alma işlemi ile birlikte, 20’den fazla pazarda faaliyet gösteren ödeme ve fintech platformu PayU‘nun, toplam ödeme hacmi bakımından dünyanın önde gelen çevrimiçi ödeme sağlayıcılarından biri olması hedefleniyor.

2000 yılında kurulan BillDesk, Hindistan’da bir başarı öyküsü ve ülkenin önde gelen ödeme şirketlerinden biridir. Prosus, Hindistan’daki dijital tüketicilerin, tüccarların ve devlet işletmelerinin değişen ödeme ihtiyaçlarını karşılayabileceklerine ve toplumun ayrıcalıksız kesimlerine daha fazla teknoloji sunabileceklerine inandığını belirtti.

Prosus tarafından yapılan açıklamada, BillDesk’in satın alınmasının PayU‘nun küresel olarak önde gelen çevrimiçi ödeme sağlayıcılarından biri haline geleceği ve toplam 147 milyar dolar tutarında bir ödeme hacmini yöneteceği vurgulandı. Prosus CEO’su Bob van Dijk, “Ödemeler ve fintech, Prosus için temel bir segment ve Hindistan bir numaralı yatırım hedefimiz olmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.

2005’ten bu yana en dinamik girişimcilerinden ve yeni teknoloji işletmelerinden bazılarını destekleyip onlarla ortaklık kuran Hindistan ile uzun ve derin bir ilişki kurduklarına dikkat çeken Dijk, BillDesk’in ürün ve hizmetler oluşturmada olağanüstü yeteneklere sahip Hintli girişimcilerin bir örneği olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler