Audi, 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini duyurdu

Volkswagen çatısı altında çalışan Audi, 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini açıkladı.

Popüler araba markası Audi, sürücü deneyimini arttırmaya çalışırken doğaya ve insana olan değerlerini korumaya devam ediyor. Teknoloji devleri ve araç üreticileri arasında popülerleşen doğaya saygı vizyonu, diğer şirketleri de harekete geçirmeye ve bazı kararlar aldırmaya itiyor.

Dizel motorları bırakarak daha verimli bir motor seçeceğine yönelen araç üreticileri, elektrikli modellere yönelim sağlıyor. Yakıt tasarrufunun maksimum düzeyde olduğu elektrikli araçlarda, aynı zamanda karbon salınımı da bir o kadar azalmakta. Bu nedenle popüler araba markası Audi, 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini açıklıyor.

26 Ağustos günü gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 10 yıllık hedeflerini paylaşan Audi, içten yanmalı dizel ve benzinli otomobil satışına son vereceğini söyledi. Bu sözlerin ardından 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini açıklayan şirket, satış sonrası araç yazılımlarını güncelleştirebilmek için çalıştıklarını da dile getirdi. 2050 yılında ise karbon nötr olacağını söylenen Audi uzmanları, 20 yeni e-tron olarak adlandırılan yeni elektirikli araçların tanıtılabileceğini de söylüyor.

Elektrikli araç satışlarının zamanla artacağına tüm kalbiyle inanan Audi Dijitalleştirme Başkanı John Newman, otomobilleri test etmeye başladıklarını söylüyor:

“Yapmak istediğimiz şey, satıcılar için müşteriye yeni değer kaynakları yaratmak. Bu anlamda bunun karlılığını satıcılarımızla paylaşmayı hedefliyoruz.”

Volkswagen altında çalışan Audi, geçtiğimiz aylarda 2026 yılında son içten yanmalı motora sahip araçlarını üreteceğimi belirtmişti. Bu süreçte elektrikli araçlar için Volkswagen, Kuzey Amerika’da bir üretim tesisine 800 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Bu süreçte 1000 kişiye istihdam da sağlayan şirket, elektrikli araç sahipleri için önemli bir sorunu çözecek olan mobil şarj istasyonlarını da duyurmuştu.

Güncel İçerikler