Apple, bazı geliştiriciler ile yaşanan hukuksal sorunları giderecek yeni App Store değişikliklerini paylaştı

Apple, geliştiriciler ile yaşanan bazı mahkemesel sorunları gideren ve kullanıcılara daha farklı deneyimler sunacak yeni App Store geliştirici şartlarını yayınladı.

Teknoloji devi Apple, geliştirici hizmetleri konusunu ele almaya ve önemli değişiklikleri paylaşmaya devam ediyor. ABD’de yaşanan bazı mahkemesel sorunlarını gidererek kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan Apple, App Store hizmet şartlarında bazı değişiklikler yaptı.

Apple, yayınladığı yeni şartlar ile App Store’u geliştiriciler için daha iyi bir iş fırsatı haline getirirken kullanıcılar için güvenilir bir uygulama mağazası olmaya devam edeceğini söylüyor.

Anlaşma detayları incelendiğinde ise Apple, geliştiricilerin satın alma seçeneklerini iOS uygulamalarının dışındaki kullanıcılarla da paylaşabilmesini sağlıyor. Abonelikler, uygulama içi satın almalar ve ücretli uygulamalar için sabit fiyat geliştirebilmesi ve tüm kullanıcılarına aynı fiyatlandırma sunabilmesini sağlıyor. Bu gelişme ile ABD’de yer alan bazı geliştirici ve girişimcilerede yardımcı olan yeni bir fon kuruyor.

Değişiklikler

  • Yıllık 1 milyon dolardan az kazanan ve App Store’un Küçük İşletmeler Programı’na dahil olan işletmeler, indirimli komisyondan yararlanmaya devam edecek.
  • App Store aramalarında çıkan sonuçlar; indirmeler, derecelendirmeler, içerikler ve kullanıcıların davranışları gözlemlenerek arama sonuçlarına yansıtılacak.
  • Geliştiricilerin müşterilere daha fazla ödeme esnekliği sağlamak için Apple, iOS uygulamaları dışındaki ödemelere izin verecek. Bu ödeme yöntemleri ile ilgili duyuruları geliştiriciler, e-posta yoluyla gerçekleştirebilecek.
  • Abonelikler, uygulama içi satın almalar ve ücretli uygulamalar için belirlenebilen fiyat sayısı 100’den 500’e çıkarılacak.
  • Ek olarak Apple, App Store’da reddedilen uygulamaların ve devre dışı bırakılan Apple Geliştirici Hesaplarının nedenlerini ve miktarlarını bir şeffaflık raporu ile yayınlayacak.
  • Ayrıca Apple, COVID-19’un etkilerinden muzdarip olmaya devam eden küçük ABD’li geliştiricilere yardımcı olmak için bir fon kuracak.

App Store’u başından beri ekonomik mucize olarak tanımlayan Apple Fellow’u Phil Schiller, geliştiricilerin burada kolayca yeni iş fırsatları yaratıp geliştirebileceğini dile getiriyor:

“App Store’un hedeflerine ulaşabilmesini sağlayan ve tüm kullanıcılarımızın yararına olan yeni şartlara ulaşmak için bizimle birlikte çalışan geliştiricilere teşekkür ederiz.”

Apple, bu App Store şartlarındaki değişiklikleri 3 yıl sonra gerçekleştirecek. 3 yıl içerisinde bu özellik ve algoritmaları geliştirecek Apple, yayınlanan yeni şartlar için geliştiricilerin geri bildirimlerini ve fikirlerini beklediğini de söyledi.

Güncel İçerikler