Instagram, alışveriş sekmesinde reklam gösterimine başladı

Popüler sosyal medya platformu Instagram, alışveriş sekmesinde reklam göstermeye başladı.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcılarına yeni deneyimler sunmaya devam ediyor. Reklamlar ile ilgili oldukça ilginç bir politika izleyen Facebook yönetiminde olan Instagram, alışveriş sekmesi içerisinde reklamlı ürünler göstermeye başladı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Instagram uygulamasına dahil olan alışveriş sekmesi, uzun bir süredir kullanıcıların reklamsız alışveriş yapmasını sağlıyordu. Bu deneyimi oldukça seven kullanıcılar da alışveriş sekmesini, sıklıkla ziyaret ettikleri bir yer haline getirmiş oldu.

Ancak bir süredir bu sekmede reklamları test eden Instagram, şimdi de tüm kullanıcılarına reklamları göstermeye başladı. Her ne kadar Instagram’da daha fazla sekmede reklam gösterilecek olması bazı kullanıcıları mutsuz etse de alışveriş sekmesindeki reklam gösterimlerinin arkasında gizli bir alt metin de bulunuyor.

Bu bölümdeki reklamlar, kullanıcıların alışveriş sekmesi altında inceledikleri ürünlere benzer öneriler şeklinde karşılarına çıkıyor. Bu gösterim şekli aslında tam olarak reklam olarak adlandırılmayıp tıpkı diğer içerikler gibi görünmesini sağlıyor.

O ürünün sponsorlu olarak karşınıza çıktığını anlamanın ise oldukça basit bir yolu bulunuyor.  Ürünün üst bölümünde “sponsorlu” ifadesi yer alması, Instagram’da reklam verilen bir ürün olduğunu ifade ediyor.

Instagram’ın alışveriş sekmesinde reklamlara yer vermesi, markalar için de oldukça tatmin edici olmuş gibi duruyor. Away marka sözcüsü yaptığı açıklamada insanların alışveriş sekmesine bir şeyler alma motivasyonuyla geldiğini ve bu nedenle reklamların etkisinin arttığını belirtiyor.

Reklamlara tıklandığında ise aynı diğer ürünler gibi bu ürün hakkında da daha fazla bilgi almanız mümkün oluyor. Ürünün daha fazla görseli ve benzer ürünlerin yer aldığı ürün sayfası daha sonra okumanız için kaydedilebiliyor veya paylaşılabiliyor. Reklamlar içim herhangi bir gizleme seçeceğinin olmadığını da belirtelim.

Güncel İçerikler