Eticaret sektöründeki markalara yatırım yapmak üzere kurulan yerli şirket: RubiBrands

E-ticaret sektöründeki şirketlere yatırım yapmak üzere yola çıkan RubiBrands, başarılı şirketlerin ortaya çıkması için kuruldu.

Yetkin Güneş ve Berkay Tulay tarafından yeni kurulan RubiBrands, e-ticaret sektöründeki şirketlere yatırım yapmak ve onlara 360 derecede destek vererek büyümelerini sağlamak için çalışmalarına başladı. Ayrıca ekipte sektörün tecrübeli isimleri Emre Ekmekçi ve İrtek Uraz da kurucu ortak olarak bulunuyor.

D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures‘tan yatırım alan şirket; e-ticaret ve pazar yerlerinde satış yapan önde gelen markaları bünyesine katarak yatırım yapmaya odaklanıyor.

Özellikle global pazarlara açılmak isteyen KOBİ ve markaları hedef alan RubiBrands; sadece markaya yatırım yapmakla kalmıyor, aynı zamanda markanın global arenadaki rekabet gücünü de artırıyor. Şirket; önümüzdeki dönemde Doğu Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına da girmeyi hedefliyor ve bölgedeki e-ticaret dünyasında fark yaratmaya geliyor.

Dünyada çok hızlı bir şekilde 7 milyar dolarlık nakit yatırım alan bu yeni iş modelinin Türkiye’deki ilk uygulaması olduklarına dikkat çeken RubiBrands Kurucu Ortağı ve CEO’su Yetkin Güneş: “Dünya genelinde büyük oyuncular, e-ticaret ve özellikle pazaryerlerinde yüksek satış hacmi ve satıcı puanına sahip markaları satın alıyor, bir araya getiriyor ve güçlendiriyor. Dünya’da çok hızlı büyüyen bu iş modelini Türkiye’de de ilk olarak RubiBrands olarak biz yapmaya başladık. İlk etapta kategorilerinde lider 4 markayla yatırım için anlaşma sağladık ve birçok markayla da ön görüşme halindeyiz. Bir yıl içerisinde satın alacağımız marka sayısını 18’e çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

Önde gelen VC fonları D4 Ventures, Esas Ventures, Alarko Ventures ve aralarında Mediterra Capital Partners ortaklarından Cenk Coşkuntürk ve Merama Kurucu Ortağı ve CEO’su Sujay Tyle’ın da olduğu tecrübeli melek yatırımcılardan yatırım aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Yetkin Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

“Global pazarlarda rekabet edecek şekilde büyümek ciddi bir uzmanlık gerektirir. Bu noktada biz devreye giriyoruz. Lider e-ticaret markalarını bünyemizde topluyor ve küresel markalar haline dönüştürüyoruz. Şu anda Türkiye pazarındaki önde gelen markaları satın alarak faaliyetlerimize başladık, yakın zamanda ise Doğu Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına yönelerek daha geniş bir coğrafyada yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ancak bir yatırımcıdan çok daha fazlasıyız. Satış kanalları, pazarlama, tedarik zinciri alanlarına dünya standardında uzmanlıkla eğiliyoruz. Markaları küresel pazarlara açıyor, alanında uzman ekiplerimiz ve finansal kaynaklarımız sayesinde markaları geliştiriyor ve büyütüyoruz. E-ticaret pazarının hızla büyümesiyle beraber birçok girişimci başarılı markalara imza atıyor, özellikle bizim de görüşme halinde olduğumuz başarılı kadın e-ticaret girişimcilerimizin sayısı da her geçen gün artıyor. Bizim iş modelimiz sayesinde girişimcilerimiz yarattıkları değeri nakite dönüştürme fırsatı buluyor ve markalarını profesyonel ellere emanet ederek daha da iyi noktalara taşınmasını sağlıyorlar.” dedi.

Dünyada bu iş modelinin başarılı temsilcilerinden olan Latin Amerika’da Merama, İngiltere ve Avrupa’da Heroes şirketlerinde de yatırımı bulunan RubiBrands yatırımcılar grubu adına konuşan D4 Ventures yetkilisi Ufuk Civilo: “RubiBrands’in başarılı e-ticaret markalarına ortak olup, hem finansal hem de operasyonel destek vererek büyümelerini hızlandırma vizyonuna olan inancımız ve heyecanımız yüksek. Bu model, markaların büyümesi için kullanılan geleneksel finansman opsiyonlarına kıyasla daha etkili bir kaldıraç görevi görüyor ve başarılı girişimcilere yeni bir kapı açıyor.” dedi.

Bulma-seçme, yatırım, dönüştürme ve büyütme olmak üzere 4 ana çalışma prensibi bulunan RubiBrands; pazardaki hızlı ve karlı büyüyen, özgün ürünlere sahip markaları araştırıyor, seçiyor ve ortak oluyor ya da satın alıyor. Dönüştürme aşamasında markayı RubiMotor ile entegre eden şirket, mevcut pazaryeri operasyonlarını ve tedarik zincirini optimize ediyor, gerekli pazarlama yatırımlarını yapıyor. Büyütme aşamasında ise markayı global pazaryerlerine açıyor, RubiGlobal Ağı’na dahil ediyor ve yeni ürünler lanse ediyor.

Güncel İçerikler