Postman, 225 milyon dolar yatırım alarak Hindistan’ın en değerli SaaS girişimlerinden biri oldu

San Francisco merkezli Postman, 225 milyon dolar D serisi yatırımın ardından 5,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Uygulama programlama arayüzü geliştiren platform Postman, D serisi yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım alarak 5,6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Çarşamba günü şirketin yaptığı açıklamaya göre bu son yatırım turu, şirketin mevcut yatırımcılarından olan New York merkezli Insight Partners tarafından yönetildi. San Francisco merkezli Postman, son yatırımın ardından 2 milyar dolardan 5,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Böylece, Hindistan’ın unicorn girişimler listesinde Browserstack, Freshworks ve Icertis gibi şirketleri geride bırakarak Hindistan’ın en değerli SaaS girişimi olmayı başardı.

225 milyon dolarlık yatırım turuna Nexus Venture Partners ve CRV‘nin yanı sıra, Coatue, Battery Ventures ve BOND gibi yeni yatırımcılar da katılım gerçekleştirdi.

Hindistan’da yolculuğuna başlayan altı yaşındaki girişimin ürünü bugün 17 milyondan fazla geliştirici ve Microsoft, Salesforce, Stripe, Shopify, Cisco ve PayPal dahil olmak üzere 500.000’den fazla kuruluş tarafından kullanılıyor. Piyasaya öncülük eden Postman kurucu ortağı ve CEO’su Abhinav Asthana, yatırımcıların ilgisinden heyecan duyduklarını ve memnun olduklarını söylüyor.

Asthana, dünyanın her yerinden ve her sektörden şirketin API kullandığını ve bir API platformuna ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor. “Postman Public API Network,” dünya çapında milyonlarca geliştiriciyi birbirine bağlıyor ve onlara API’leri keşfetme ve paylaşmaya yarayan özel bir alan sağlıyor.

425’ten fazla kişiye istihdam sağlayan girişim, satış, pazarlama, ürün ve mühendislik bölümlerinde daha fazla çalışanı işe almak için yeni finansmanı kullanmayı planlıyor. Postman, ayrıca ürün yol haritasını genişletmek için yeni yatırımlar yapmayı hedeflediğini de açıkladı.

Güncel İçerikler