Latin Amerika’nın e-ticaret lideri Nuvemshop, 500 milyon dolar yatırım alarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Girişimcilere çevrimiçi işletme kurmaları konusunda hizmet veren Brezilyalı Nuvemshop Insight Partners ve Tiger Global liderliğinde 500 milyon dolar yatırım aldı.

Brezilya merkezli Nuvemshop bugün Insight Partners ve Tiger Global Management tarafından ortaklaşa yürütülen bir turda 500 milyon dolar yatırım alarak 3.1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Beş ay önce 90 milyon dolar yatırım turunu kapatan São Paulo merkezli girişim, bugünkü yatırımın ardından son 10 aydaki toplam finansmanını 620 milyon doların üzerine çıkardı. Sunley House Capital ve VMG Partners‘ın yanı sıra mevcut yatırımcılardan Accel, Kaszek, Kevin Efrusy, Qualcomm Ventures LLC ve ThornTree Capital son tura katılım sağladı.

Girişimcilere çevrimiçi işletmeler kurmaları ve büyütmeleri konusunda yardımcı olan şirketin platformu, Brezilya, Meksika ve Arjantin’de 90.000’den fazla işletme sahibine hizmet veriyor. Şirketin müşterileri arasında PlayMobil, Billabong, Colombraro, Zaira Beauty, Osram, ve StrappyCo gibi köklü şirketler yer alıyor.

Nuvemshop kurucu ortağı ve CEO’su Santiago Sosa, yaptığı açıklamada birçok girişimci ve işletme sahibinin mevcut pazarlarda satış yapmak yerine kendi çevrimiçi işlerini kurmayı ve büyütmeyi tercih ettiklerini vurguladı. Sosa, işletmelerin tüketicilerle daha doğrudan bağlantı kurmak ve markalarını ve imajlarını iletmek istediklerine dikkat çekti.

Nuvemshop, bu yılın başlarında işletme sahiplerine “daha hızlı ve daha güvenli” satın alma işlemleri sağlamak üzere tasarlanmış kendi ödeme çözümü platformunun beta sürümünü piyasaya sürmüştü. Yeni ürün, önümüzdeki yıl içinde tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Şu anda Brezilya, Meksika ve Arjantin’de ofisleri bulunan şirketin 600’den fazla çalışanı bulunmakta. Yeni finansmanın şirketin mevcut pazarlarında büyümesini, Kolombiya, Şili ve Peru gibi yeni ülkelere genişlemesini desteklemesi hedefleniyor. Nuvemshop, ayrıca ödeme ve lojistik hizmetlerini hızlandırmayı ve önümüzdeki zamanlarda stratejik satın alma işlemleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler