Apple, iOS’in yeni geliştirici sürümü iOS 15 beta 6’yı yayınladı

2 haftada bir yeni geliştirici sürümünü yayınlayan Apple, yeni Safari tasarımı seçeneklerine yer verdiği iOS 15 beta 6'yı geliştiricilerin kullanımına sundu.

Teknoloji devi Apple, iOS ve iPadOS için geliştirdiği yazılımlarını paylaşmaya ve kullanıcılar ile birlikte geliştirmeye devam ediyor. Yeni geliştirici sürümü olan iOS 15 beta 6’yı yayınlayan Apple, geliştiricilere bazı yenilikleri test etmesini ve deneyimleyebilmesini sağlıyor.

Yenilenen Safari Tasarımı

iOS 15 geliştirici sürümlerinde oldukça sık değiştirilen Safari tasarımı, yeniden değiştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Bu sefer Apple, iOS 14’den alışkın olduğumuz Safari tasarımını yeni tasarımı ile birleştirmiş. Ek olarak Ayarlar içerisinde Safari’ye 2 farklı sekme türü seçilebiliyor. Bunlardan biri iOS 14 benzeri bir tasarım iken diğeri ise iOS 15 beta 5’de yer alan tasarıma benziyor.

Safari tasarım seçeneklerinde; alt bölümde bulunacak “Sekme Çubuğu” ve üst bölümde yer alacak “Tek Sekme” bulunuyor. Ayrıca web sitesi renklendirmesini devre dışı bırakmak ve yatay sekme çubuğunu etkinleştirmek için seçenekler de yer alıyor. Bu bölümde bulunan “Web Sitesi Tonlamasına İzin Ver” seçeneği, önceki beta sürümlerinde “Rengi Sekme Çubuğunda Göster” şeklinde gösteriliyordu.

Safari tasarım seçenekleri, alttaki Sekme Çubuğu veya üstteki Tek Sekme arasında geçiş yapmanızı sağlar, ayrıca web sitesi renklendirmesini devre dışı bırakmak ve yatay sekme çubuğunu etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için geçişler vardır. “Web Sitesi Renklendirmesine İzin Ver”, önceki beta sürümlerinde bulunan önceki “Rengi Sekme Çubuğunda Göster” ayarıyla aynı görünüyor.

Ayrıca Safari içerisinde bulunan “Aa” butonu yardımıyla da Sekme Çubuğu görünümünü değiştirebiliyorsunuz.

SharePlay

FaceTime yardımıyla ekran paylaşımı, kamera ve benzeri pek çok işlevi sunan SharePlay, iOS 15 beta 6 ile geçici olarak kaldırıldı. Bu özelliğin iOS 15 resmi sürümünden daha sonra yer alması bekleniyor.

Apple Watch Kadran Otomasyonu

iOS 15 beta 5 ile sunulan otomatik kadran değiştirme otomasyonu yeniden iOS 15 beta 6 ile kullanıcılara sunuluyor.

Güncel İçerikler