Apple, iPhone 13’ü tanıtacağı yeni etkinliğini bu sonbaharda gerçekleştirebilir

Ünlü Apple analisti Mark Gurman, Apple'ın bu sonbaharda iPhone 13, AirPods 3, iPad mini 6 ve Apple Watch Series 7'yi duyuracağını iddia etti.

Teknoloji devi Apple, çok sevilen akıllı cihazlarını geliştirmeye devam ediyor. Her sonbahar ayı gerçekleştirilen bir etkinlik ile yeni ürünlerini tanıtan Apple, sonbahar aylarının yaklaşması ile etkinlik heyecanı git gide artıyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, yaklaşık 1 ay içerisinde yeni etkinliğini düzenleyecek. Gurman’a göre Apple bu etkinliğinde; iPhone 13, Apple Watch Series 7, AirPods 3 ve yeniden tasarlanmış 6. nesil bir iPad mini duyuracak.

iPhone 13

Apple’ın yeni nesil akıllı telefonu olacak iPhone 13 hakkında da bilgi paylaşımı yapan Gurman, Apple’ın klasik S modeli olacak iPhone 12S yerine direkt olarak iPhone 13 olarak adlandıracağını belirtiyor.

iPhone 12 ile aynı ekran boyutuna ancak daha küçük bir çentiğe sahip olacağını iddia eden Mark Gurman, Portre modu ile ilgili bir yenilik beklediğini söylüyor. Ayrıca A15 işlemci ile geleceğini söyleyen Gurman, 120 Hz yenileme hızına sahip ekrana ve ProMotion gibi yeni nesil kamera özelliklerin yer alacağını söylüyor.

Apple Watch Series 7 ve Fitness+

iPhone 11’den iPhone 12’ye geçişte yaşanan daha düz bir forma kavuşacak Apple Watch Series 7, ekran teknolojisi olarak da farklılaşması bekleniyor. Gurman, birkaç aydır Apple Watch için daha düz bir tasarım için çalıştığını dile getiriyor.

Ek olarak şirketin, Apple Fitness+ abonelerine “Time to Run” ve “Audio Meditations” gibi sınıfların yer aldığı “Yürüme Zamanı” özelliğini sunmaya hazırlandığı söyleniyor.

AirPods 3

AirPods 3 için Yeni bir kulak içi kulaklık tasarımına sahip olacağını söyleyen Gurman, AirPods Pro tasarımına daha çok benzeyeceğini söylüyor. Hatta tasarımsal anlamdaki değişimi Mark Gurman şu şekilde nitelendiriyor: “2016 yılında piyasaya çıkan ilk AirPods modelinden bu yana AirPods ailesi için en önemli güncelleme.”

Ek olarak bu tasarımın daha iyi bir izole etme yapısı olacağını ancak Şeffaflık Modu ve Aktif Gürültü Engelleme özelliklerinin bu modelde yer almayacağını söylüyor.

iPad mini 6 ve iPad 9

Daha ince bir kenar yapısına sahip olacağını söyleyen Gurman, iPad mini 6’yı “Baştan aşağı yeniden tasarımıyla Apple hayranlarının favorisi olmaya aday.” olarak nitelendiriyor. Bu modelin içinde A15 işlemcisi, USB-C bağlantı noktası ve manyetik bir bağlantı noktasının da olacağı söylentiler arasında.

Ve bir sonraki giriş seviyesi iPad için ise Mark Gurman şunlar söylüyor: “Ayrıca öğrenciler için daha ince ve daha hızlı bir dokuzuncu nesil iPad geliyor.”

Güncel İçerikler