Marketler arasında ürün karşılaştırılmasını sağlayan Bulut Sepet, Alesta’dan 750 bin TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Samed Karakuş ve Cansu Karakuş tarafından kurulan yerli girişim Bulut Sepet, tohum turda Alesta Yatırım’dan 750 bin TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Bulut Sepet, hangi markette hangi ürün ne kadar bunun karşılaştırmasını yaparak tüketicilere en uygun ürünü bulmalarını sağlar. Ek olarak içinde aktüel ürünler ve yemek tarifleri bulundurmaktadır. Yemek tariflerinde bulunan malzemeleri hangi markette ne kadara alınabilir bu tür hizmetleri vererek kullanıcılara zamandan ve paradan tasarruf ettirmektedir.

AppStore ve PlayStore da mevcut olarak yayınlanan girişim, şu anda 5 marketin ürünlerini sergiliyor. Gelir modeli ise ilk aşamada Google Admob, ileriki zamanlarda ise marketlerle sponsorluk anlaşmaları yapmak istiyor.

Kuruculardan Samed: “Rakiplerimizden en büyüğü CimriMarket. Cimri Marketten en büyük farklarımızdan birisi bizim bu kategoride daha kişiselleştirilmiş tasarruf araçları sunuyoruz. Örneğin yemek tariflerinde hangi malzemeyi hangi markette ucuza bulabilirsiniz gibi. Aynı zamanda Cimri Market harici olarak bizim en büyük farklarımızdan birisi hizmet verdiğimiz marketlerdeki TÜM ürünleri güncel fiyatları ile birlikte karşılaştırabiliyor ve kullanıcıya tasarruf yaptırıyoruz.” dedi.

Hedefler ilgili kuruculardan Cansu: “Hedefimiz Türkiye’de önde gelen bir uygulama olmak. Marketler ile sponsorlu anlaşmalara vararak tüketicilere daha uygun imkanlar sunarak zamandan ve paradan tasarrufu artırmak istiyoruz.” dedi.

Girişimcilerin daha öncesinde Appodi ve Karakod adında iki başarısız ya da öğrenerek çıktıkları bir girişimleri oldu. İkiside Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projelermiş fakat yanlış analizler sonucu vazgeçmek zorunda kalmışlar.

Güncel İçerikler