Apple, yeni özelliklere sahip iOS 15 beta 5’i yayınladı – İşte Yenilikler

Apple, güncel mobil işletim sistemi iOS 15 beta 5'i geliştiriciler için yayınladı. Güncelleme yeni hava durumu ikonundan yeni açılır ekranlara kadar küçük yeni detayları içeriyor.

Teknoloji devi Apple, mobil işletim sistemi iOS’in en güncel sürümü olan iOS 15 için yeni güncelleştirmelerini paylaşmaya devam ediyor. iOS 15 kararlı sürümünün paylaşılmasına çok az bir süre kala Apple’ın iOS 14.8 sürümü için hazırlık yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu haberi okumak için tıklayın.

iOS 15’e gün geçtikçe yaklaşan Apple, 10 Ağustos 2021 tarihinde ise yeni beta sürümü olan iOS 15 beta 5’i tüm geliştiriciler için paylaştı.

Güncelleme kullanıcıların karşısına 1.05 GB gibi bir boyut ile çıkıyor. Apple’ın her zaman olduğu gibi güncellemesi Türkiye saati ile 20.00’da geliştiriciler tarafından indirilebilir oldu.

iOS 15 beta 5 ile Gelen Yenilikler

Yeni Hava Durumu Simgesi

iOS 15’in Haritalar uygulamasına benzeyen bir derinlik efektini Hava Durumu uygulamasına da ekleyen Apple, ikon tasarımlarını macOS’de olduğu gibi onlara derinlik katmayı amaçlıyor gibi duruyor.

Yeni Başlangıç Ekranları

Güncelleştirilen Ayarlar

  1. Apple, Safari’de yer alan ve iPadOS’de yaşanan bir görsel sorunu iOS 15 beta 5 ile giderdi.
  2. “Ekran ve Parlaklık” bölümünde bulunan “Büyük Simgeler” özelliği “Ana Ekran ve Dock” sekmesine taşındı.
  3. Safari ayarları içerisinden Erişilebilirlik bölümüne “Rengi Üst ve Alt Çubuklarda Göster” seçeneği eklendi.
  4. Kapanma ekranına “Kapatıldıktan Sonra iPhone Bulunabilir” mesajı eklendi.

Diğer Yenilikler

  • TestFlight uygulamasından beta bir uygulama indirdiğinizde o uygulamanın ana sürümü için App Store’da yeni bir uyarı ekranı çıkıyor.

  • Yeni Akıllı Listeler özelliğini daha iyi tanımlayan bir ön karşılama ekranı Anımsatıcılar uygulamasına eklendi.

  •  App Store’da konum izni için artık kullanıcıları yeni bir açılır ekran karşılıyor.

iOS 15 beta 5 ile gelen özellikler halen ortaya çıkmaya devam ediyor. Yeni iOS 15 beta güncellemesinin ise 2 hafta sonra yayınlanması bekleniyor.

Güncel İçerikler