Apple’ın iOS 14.8 güncellemesi üzerine çalıştığı ortaya çıktı

Apple, iOS 15 sürümünün yayınlanmasına çok az bir süre kalmasına rağmen iOS 14.8'i tüm kullanıcıları ile paylaşacak gibi duruyor.

iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch gibi akıllı teknolojileri ile öne çıkan Apple, mobil işletişim sistemi iOS’i geliştirmeye devam ediyor. Son etkinliğinde iOS 15’i tanıtan Apple, resmi paylaşımına çok az kalsa da iOS 14 için geliştirmelerini son hızda devam ediyor.

Apple’ın Swift ile uygulama geliştirebileceğiniz uygulaması Xcode 13 beta 4 sürümünde ortaya çıkan sızıntılara göre Apple, iOS 14.8’i yakında piyasaya sürecek. MacRumors analistleri tarafından keşfedilen bilgi, kısa sürede Twitter’da Apple meraklıları tarafından gündem oldu.

Bazı söylentiler ise Apple’ın iOS 15 işletim sistemi ile beraber iOS 14.8’i aynı anda piyasaya süreceği hakkında. Ancak iOS 14 destekleyen tüm cihazlar iOS 15’i de destekliyor. Bu nedenle Apple’ın farklı bir planı olmadığı sürece aynı anda yayınlama ihtimalini azaltıyor.

Aynı zamanda ilgi çekici olan bir bölüm de Apple’ın hiçbir zaman iOS’de .8 sonlu sürümünün olmaması. Genellikle Apple, yaz sonunda ve sonbaharda yeni işletim sisteminin yayınlanmasına yakın önceki iOS sürümünü üzerinde çalışmayı durdurur. Bu neden iOS 14.8 güncellemesi Apple ekosistemi için ilginç bir olay. Eski sürümlere bakıldığında Apple, iOS 11’i iOS 11.4’te, iOS 12’i iOS 12.5’te ve iOS 13’ü iOS 13.7’de durdurmuştu.

Apple’ın bu sene eski iOS sürümünde kalmak isteyen kullanıcılar için geliştirdiği yeni yazılım güncelleme sekmesi, böyle bir farklılığın neden olabileceğini açıklayabilir.

“iOS artık Ayarlar uygulamasında iki yazılım güncelleme sürümü arasında bir seçim sunuyor. En son özellikler ve en eksiksiz güvenlik güncellemeleri seti için iOS 15’i yayınlanır yayınlanmaz telefonunuza yükleyebilirsiniz. Veya iOS 14’te devam edebilir ve bir sonraki ana sürüme yükseltmeye hazır olana kadar önemli güvenlik güncellemelerini almaya devam edebilirsiniz.”

iOS 14.8 güncellemesi ile hangi özelliklerin ekleneceği ile henüz belli değil. Apple’ın iOS 15’e odaklandığı düşünülürse iOS 14.8’de yeni özelliklerden ziyade hata düzeltmeleri, performans iyileştirmeleri ve diğer optimizasyonlar yer alabilir.

Güncel İçerikler