Amazon, bağımsız satıcıların sattığı kusurlu ürünler için tüketicilerin hasarlarını doğrudan karşılayacak

E-ticaret devi Amazon, maddi veya kişisel bir hasara yol açan kusurlu ürünler için tüketicilere doğrudan ödeme yapacağını duyurdu.

Amazon, üçüncü taraf satıcılar tarafından kusurlu ürünlerle ilgili sorunları gidermek için A’dan Z’ye garanti korumasında önemli bir değişiklik yapıyor.

Önceden, Amazon.com aracılığıyla satılan kusurlu bir ürünün maddi veya herhangi bir hasara yol açması durumunda tüketicileri satıcıya yönlendirme politikasını uyguluyordu. Yapılan açıklamaya göre 1 Eylül’den itibaren Amazon, maddi veya kişisel hasara yol açan bir ürünü kimin sattığına bakmadan 1,000 doların altındaki taleplerde müşterilerine doğrudan ödeme yapacak.

Amazon, müşterilere üçüncü taraf satıcılar tarafından satılan ve gönderilen ürünler için kusursuz bir iade süreci sağlamak amacıyla 20 yıldan uzun bir zaman önce A’dan Z’ye garanti korumasını kullanıma geçirmişti. Müşterilerin satıcılardan daha güvenle alışveriş yapmasına yardımcı olarak müşteri deneyimi çıtasını yükselten A’dan Z’ye garanti politikası, bu yeni değişiklikle tüketicilere doğrudan ve daha kolay bir iade süreci sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, Amazon Insurance Accelerator‘ı kullanıma sunarak satıcıların işletmelerini korumasını daha kolay ve daha uygun maliyetli hale getiriyor.

Masrafları Amazon üstleniyor

Böylece Amazon, satışlarının neredeyse %80’ini oluşturan 1,000 doların altındaki talepler için ödeme yaparak satıcıların zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlayacak. Tüketicilerin Amazon Müşteri Hizmetleri ile doğrudan iletişime geçmesinin ardından Amazon, satıcıyı bilgilendirir ve müşterinin endişesini gidermek için hak talebini ele almalarına yardımcı olur. Bunun yanı sıra, satıcı yanıt vermiyorsa veya Amazon’un geçerli olduğunu düşündüğü bir talebi reddediyorsa, satıcılardan daha yüksek tutarlar talep edebilir.

Amazon, bu masrafları üstleneceğini de belirtiyor. Böylece, geçerli bir sigortaya sahip olan ve Amazon politikalarına uyan satıcılardan geri ödeme talep edilmeyecek. Satıcılar, ürünlerinin güvenli olduğundan emin olabilmeleri için her adımda bilgilendirilecek.

Güncel İçerikler