Uber’in finansman ortağı Moove, 23 milyon dolar yatırım aldı

Uber ortaklığı ile gelire dayalı bir araç satın alma modeli yaratan Moove, 23 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Afrika’da araç sahibi olmak isteyen sürücülere daha esnek seçenekler yaratmak isteyen  Nijerya merkezli girişim Moove, pazartesi günü yaptığı açıklamada 23 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket, kıta genelinde hızla büyümeyi hedefleyerek Afrika’nın araç sahipliğinde bir değişim yaratmak istiyor.

Afrika, çoğunluğunun araç satın almaya erişiminin olmadığı veya sınırlı olduğu bir milyardan fazla insana ev sahipliği yapıyor. Moove, 2019 yılında Ladi Delano ve Jide Odunsi tarafından kurulduğunda Afrika, Moove verilerine göre, o yıl toplam 900.000’den az yeni araç satışına sahipti. Delano ve Odunsi, Nijerya’daki çözülmesi gereken mobilite sorunlarını analiz ederken bu rakamlardan dolayı şaşkına uğrayarak bunu değiştirmek için adım attıklarını söylüyorlar.

Finansman yetersizliği sebebiyle Afrika’da insanların araba satın alamamalarının farkında olan girişimciler, bu açığı kapatmak için gelire dayalı bir araç satın alma modeli kullanarak araç sahipliğini demokratikleştirdiklerini iddia ediyor.

Moove, sürücülere planlı bir finansman sistemi sağlıyor. Şirket, çalışabilecek durumda olan ve geri ödeme için gelir elde edecek sürücüleri hedef alıyor. Uber’in Sahra altı Afrika’daki özel araç finansmanı ve araç tedarik ortağı olan Moove, sürücülere sağladığı kredileri garanti altına almak için performansa erişim sağlayan kredi puanlama teknolojisini devreye sokuyor. Moove, sürücülere yeni araçlar satın alabilmeleri için satın almanın %95’ine kadar kredi vererek finansman sağlıyor. Sürücüler, Uber’de araç kullanarak elde ettikleri gelirin belli bir bölümünü kullanarak belirtilen süre içerisinde kredilerini ödeyebiliyorlar.

Buna ek olarak, sürücüler için geleneksel kredilerden daha uygun kredi geri ödeme süreci yaratılıyor. Şirket, önümüzdeki günlerde otobüs ve kamyonlar da dahil olmak üzere diğer araç sınıflarına da finansman sağlamayı hedefliyor.

Güncel İçerikler