Sony, Crunchyroll’u satın almak için 1,175 milyar dolarlık anlaşmayı tamamladı

Geçtiğimiz yıl aralık ayında duyurulan satın alma işlemi, bugün yapılan açıklamayla resmileşti. Anime yayın platformu Crunchyroll, Sony'nin anime akış özelliği olan Funimation'ın bir parçası olarak hizmet verecek.

Geçtiğimiz yılın son aylarında Sony, 1,175 milyar dolara anime yayın hizmeti Crunchyroll‘u AT&T’den satın almayı planladığını duyurmuştu. Bugün yapılan açıklamayla birlikte satın alma işlemi resmileşti. Böylece anime yayıncısı ve distribütörü Crunchyroll, Sony’nin mevcut anime akış özelliği olan Funimation ile birleşecek ve iki şirket bir çatı altında hizmet verecek.

2006 yılında çoğunlukla korsan olan hayran altyazılı içeriklerin hayranlar tarafından yüklendiği bir site olarak başlayan Crunchyroll, sektörde önemli ölçüde büyüme sağladı. Giderek daha fazla resmi lisanslı anime, oyun ve mangalara ev sahipliği yapan bir platform haline geldi. Crunchyroll genel müdürü Joanne Waage, aralık ayında yaptığı açıklamada platformun şu anda 90 milyon kayıtlı kullanıcısı ve 3 milyon ücretli abonesinin mevcut olduğunu belirtmişti.

Satın alma anlaşmasının ardından Sony Pictures CEO’su Tony Vinciquerra, şirketin hedefinin en kısa sürede “birleşik bir anime abonelik deneyimi yaratmak” olduğunu söyledi. Bunun ne zaman ve ne şekilde olacağına dair detay verilmese de, şimdilik Funimation ve Crunchyroll, anlaşmanın aboneler için ne anlama geldiğine dair birkaç ayrıntıyla ayrı akış platformları olarak var olmaya devam edecek.

Vinciquerra, Crunchyroll’un eklenmesiyle, anime sever Sony kullanıcılarına daha önce hiç olmadığı kadar anime deneyimini tiyatro, etkinlikler, ev eğlencesi ve oyunlar her yerde ve her şekilde seçtikleri herhangi bir platformda sunmak için benzeri görülmemiş fırsata sahip olduklarını vurguladı.

Crunchyroll tarafından yapılan açıklamada, iki ünlü markanın bir çatı altında birleşmesinin hem sektör hem de hayranlar için harika bir şey olduğuna inandıkları belirtildi.

Güncel İçerikler