Dijital nakliye platformu Shypple, 18,5 milyon euro yatırım aldı

2016 yılında kurulan Rotterdam merkezli Shypple, 18,5 milyon euro yatırım turunu kapattığını ve Milestone'u satın alarak bozulabilir kargo pazarına girmeye hazırlandığını duyurdu.

Bu yıl nisan ayında 7,14 milyon euroluk yatırımın ardından Rotterdam merkezli Shypple, kargo taşımacılığı endüstrisindeki büyümesini hızlandırmak için 18,5 milyon euroluk A2 serisi yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Bu gelişmeye ek olarak, dijital nakliye platformu Shypple, Avrupa’nın bozulabilir kargo şirketlerinden Milestone‘u satın aldığını açıkladı. Şirket, bu satım alımla beraber, Asya, Orta Amerika ve Avrupa’da yeni ofisler açarak ağ ve gelir büyümesini hızlandırmayı ve küresel varlığını artırmayı hedefliyor.

Shypple’ın kurucusu ve CEO’su Jarell Habets yaptığı açıklamada, Milestone’un satın alınmasıyla bozulabilir ürün ve hava kargo taşımacılığı pazarında küresel olarak rekabetçi bir konuma ulaştıklarını dile getirdi. Habets, artık Avrupa, Latin Amerika ve Asya’da büyük ve bozulabilir ürün nakliyecilerinin ihtiyaçlarını karşılayabileceklerine ve dijital bir nakliye hizmeti çözümü getirebileceklerine dikkat çekti.

Şirketin mevcut yatırımcıları Dutch Founders Fund, Newtown Partners, InnovationQuarter ve BOM Brabant Ventures 18,5 milyon euroluk A serisi yatırıma katılarak Shypple’daki hisselerini artırdı. Ayrıca, Milestone yöneticileri de fonlamada yer alarak şirketlerin ortak geleceğine olan güvenlerini gösterdiler.

Vizyonu, küresel ticareti daha kolay ve daha ucuz hale getirmek olan Shypple dijital nakliye hizmeti, tüm ürün siparişleri ve gönderileri için 7/24 gerçek zamanlı durum ve konum bilgileri sunuyor. Tedarik zincirleri üzerinde uçtan uca şeffaflık ve tam kontrol sağladığını iddia eden şirket, 3 binden fazla işletmeyi birbirine bağlıyor. Böylece, artan verimlilik, doğrudan nakliye maliyet tasarrufu, hataların en aza indirilmesi yoluyla küresel ticarette değer yaratıyor. Shypple, Amsterdam Schiphol Havalimanı’na yakınlığı ile Avrupa’nın en büyük limanına da ev sahipliği yapıyor.

Güncel İçerikler