Twitter, Spaces için geliştirdiği yeni özelliğini kullanıma sundu

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, sesli odaları Spaces için yeni "Eş Yönetici" özelliğini kullanıma sundu.

Sosyal medya uygulaması Twitter, kullanıcı deneyimi için yazılımlarını geliştirmeye devam ediyor. Sesli sohbet odaları olarak adlandırdığı Spaces özelliğine yeni bir moderasyon özelliği katan Twitter, kullanıcıların Spaces’de yaşadığı problemleri önlemeyi hedefliyor.

Clubhouse ile yaygınlaşan sesli odalar, günümüzde kullanımı azalsada halen kullanıma devam ediyor. Moderasyon yetisinin sınırlandırıldığı odalarda oldukça sıkıntılı bir deneyim sunan uygulamalar, yazılım geliştiricileri tarafından gün geçtikçe geliştirilmeye devam ediyor.

Moderasyon özelliğinin çok önemli olduğunu anlayacak olsa ki Twitter, sesli odaları Spaces için yeni “Eş Yönetici” özelliğini Spaces’e ekliyor. Daha öncesinde “Ev sahibi” olarak adlandırılan bir yöneticinin bulunduğu Spaces’de artık yeni bir dönem başlıyor. Spaces artık “Eş Yönetici” veya “Co-Host” özelliği ile 2 kişinin oda moderasyonluğu yapabilmesini sağlıyor.

Eş yöneticiler, odanın ana yöneticisi ile birebir aynı özelliklere sahip oluyor. Aynı zamanda eş yöneticiler; diledikleri kişiye söz verebilme, farklı kişileri davet edebilme, tweet sabitleme ve odadan insanları atabilme yetkinliklerine sahip oluyor.

Odayı kapatma yetkisinin sadece ana yöneticide olduğunu da belirtelim. Sonuç olarak yeni güncelleme ile Spaces’de; bir ana yönetici, iki eş yönetici ve en fazla 10 dinleyici bulunabilecek.

Oda kapatma yetkinliğinin sadece ana yöneticide olmasının, oda devamlılığını düşürecek olsa da Twitter’ın bu geliştirmeyi de yakında yapacağı ön görülüyor. Ek olarak Spaces’i farklı bir uygulama olarak yayınlaması beklenen Twitter’ın bunu gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği ise merak konusu.

Güncel İçerikler