ABD’de KOBİ çalışanlarına emeklilik birikimi yapmayı kolaylaştıran Human Interest, 200 milyon dolar yatırım aldı

ABD'deki KOBİ çalışanlarına kolay ve erişilebilir bireysel emeklilik planları sunan Human Interest, 1 milyar dolar değerlemeye yükseldi.

ABD’de küçük ve orta ölçekli işletme çalışanları için emeklilik birikimi yapmayı kolay ve ekonomik hale getiren Human Interest, 200 milyon dolarlık yatırım turunu kapatarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

TPG’nin küresel yatırım platformu The Rise Fund liderliğinde gerçekleştirilen finansman turuna SoftBank Vision Fund 2 de katılım gerçekleştirdi. Crosslink Capital, Human Interest’e ilk kez yatırım yaparken, NewView Capital, Glynn Capital, US Venture Partners, Wing Venture Capital ve Uncork Capital gibi mevcut yatırımcılardan da katılım sağlandı.

Human Interest, 401(k) emeklilik planını erişilebilir, makul fiyatlı, ve kullanımı kolay hale getirerek, tüm iş kollarındaki çalışanlar için güvenli bir finansal geleceğe giden bir yol yarattığını iddia ediyor. Şirket, dijital emeklilik faydaları platformuyla kullanıcıların birkaç dakika içerisinde emeklilik planı başlatabileceğine vurgu yapıyor.

Emeklilik birikiminin ve bireysel emeklilik planlarının ABD’de ciddi bir kriz yarattığının farkında olduğunu belirten şirket, bu finansmanın Human Interest’in bu krizi ele almadaki başarısının yansıması olduğuna değiniyor. Şirketin elde ettiği ve paylaştığı verilere göre, ABD’de 31,7 milyon küçük ve orta büyüklükteki işletme, ülkedeki işletmelerin çoğunluğunu oluştururken, 100’den az çalışanı olan işletmelerden yalnızca %14’ü emeklilik yardımı yapıyor. Emekliliğe yakın insanların %74’ü ise yeterince emeklilik birikimi yaptığını düşünmüyor.

KOBİ’lerin 401(k) emeklilik planına olan ilgilerinin arttığını belirten şirket, inşaat, imalat, restoran ve kar amacı gitmeyen kuruluşlar tarafından hızla benimsendiğini ve satışlarının geçen yıl üç katına çıktığını bildirdi. Human Interest, son bir sene içinde çalışan sayısını iki katından fazla artırarak bugün 350 çalışana istihdam sağlıyor.

The Rise Fund’ın yönetici ortağı Maya Chorengel, Amerikalıların yaklaşık yarısının emeklilik yaşına geldiklerinde yeterli birikime sahip olmayacağı kalıcı sorununa en etkili çözümlerden birini Human Interest’in sunduğuna dikkat çekti.

Güncel İçerikler