Bulut tabanlı bilgisayar deneyimi sunan Windows 365 kullanıma açıldı

Teknoloji devi Microsoft, Windows 11 ile beraber tanıttığı ve bulut bilgisayar deneyimi sunan Windows 365'i tüm dünyada kullanıma sundu.

Popüler işletişim sistemi Windows’un geliştiricisi Microsoft, yeni nesil teknolojileri desteklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Windows 11’in hemen sonrasında  duyurulan Windows 365, bulut tabanlı bir bilgisayar deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

Güvenlik anlamında öne çıkan Windows 365, PC’nin çok yönlülüğünü ve basitliğini bir araya getirmeyi hedefliyor. Stajyerlerden yazılım geliştiricilerine kadar pek çok alanda herkes için geliştirildiğini söyleyen Microsoft, günümüz zorluklarına da yaratıcı çözümler getiriyor.

 

Henüz sadece işletmeler için kullanılabilir olduğunu söyleyen şirket, bulut bilgisayarları için farklı özelleştirme seçeneklerini de barındırıyor. 4, 8 ve 16 GB RAM seçeneklerinin yer aldığı bilgisayarlarda 2 veya 4 vCPU seçenekleride bulunuyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için 297 TL’den başlayan fiyatı ile bizleri karşılayan Windows 365, kurumsal müşterileri ise 265 TL başlangıç fiyatıyla karşılanıyor. Aylık olarak ödeme alan Microsoft; basic, standart ve premium olmak üzere 3 seçenek ile kullanıcılara sunuluyor. Detayları incelemek için tıklayın.

Bulut tabanlı bilgisayar olmasından dolayı sürekli olarak senkronize olan Windows 365, şirketler için güvenli bir alt yapı sunuyor. Şirketler için VPN ihtiyacını da ortadan kaldıran sistemin yakın zamanda, kişisel kullanıma açılması bekleniyor.

Güncel İçerikler