Apple, iOS 15 ile gelecek App Store Etkinlikleri hizmetini öne çıkarmaya başladı

Apple, iOS 15 ile sunulan App Store Etkinlikleri'ni öne çıkarmaya başladı. TikTok Yaz Kampı olarak adlandırılan etkinlik, App Store'un Bugün sekmesinde yer alıyor.

Teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettiren Apple, hali hazırda geliştirmeye devam ettirdiği iOS 15 özellikleri için kullanıcılarına göstermeye devam ediyor. Uygulama içi hareketliliği ve canlılığı tutmak adına App Store Etkinlikleri hizmetini duyuran şirket, ilk etkinliğini öne çıkarmaya başladı.

TikTok ile bu etkinliklere başlayan Apple, App Store’un Bugün sekmesinde öne çıkarıyor. TikTok yaz kampı olarak adlandırılan etkinlik, sadece iOS değil iPadOS 15’de de gösteriliyor. Kart yapısı tasarımında gösterilen etkinliğin saati, günü ve açıklaması; kullanıcılara sunuluyor.

Kart yapısına dokunulduğunda ise etkinlik hakkında detaylı bilgi kullanıcılara sunuluyor. Etkinliğe katılacak içerik üreticilerinden şarkıcılara, etkinlik planından dikkat çeken noktalara tüm bilgiler burada yer buluyor.

Henüz sadece TikTok için yapılan App Store Etkinlikleri ileriki dönemlerde; oyun yarışmaları, yeni film prömiyerleri, canlı yayınlar ve daha fazlası için kullanılacak. Etkinlikler; Bugün sekmesinde, oyun ve uygulamalar sekmelerinde, arama sonuçlarında veya etkinliği gerçekleştiren uygulamanın sayfasında gösterilecek. App Store Etkinlikleri’nin aynı zamanda iOS 15 ile gelen App Store araç takımında yer alması bekleniyor.

Güncel İçerikler