Çevrimiçi öğrenme platformu Unacademy, 440 milyon dolarlık yatırımla 3.44 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hindistan'ın önde gelen çevrimiçi öğrenme platformlarından Unacademy, Temasek liderliğinde 440 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hindistan merkezli edtech platformu Unacademy Group, 440 milyon dolarlık yatırım turunu kapatarak 3.44 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Temasek liderliğinde gerçekleştirilen finansman turuna General Atlantic, SoftBank Vision Fund ve Tiger Global Management da katılım sağladı. Zomato’dan Deepinder Goyal ve Oyo’dan Ritesh Agarwal gibi mevcut yatırımcılar da tura katıldı.

Çevrimiçi öğrenme platformu Unacademy, geçtiğimiz sene aralık ayındaki 2 milyar dolarlık değerlemesinin ardından %70 büyüyerek yeni finansman ile 3.44 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Unacademy kurucusu ve CEO’su Gaurav Munjal, 2010 yılında bir YouTube kanalı olarak yolculuğuna başlamış, yeterli oranda büyüme sağladıktan sonra 2015 yılında girişimi resmileştirmişti. Çevrimiçi öğrenme platformu, rekabetçi üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan ve lisansüstü düzeyde derslerine devam eden öğrencilere yardımcı oluyor.

Uygulamada öğrenciler, uzman eğitimcilerden canlı dersler izleyebiliyor ve konuları daha ayrıntılı inceleyebilmek için oturumlara katılabiliyorlar. Platformda birçoğu YouTube kanalında popüler olan 50.000’den fazla eğitimci ders veriyor.

Unacademy, Hindistan’da 10.000’den fazla şehirde 6 milyondan fazla aktif kullanıcıyı bir araya getiriyor. Çevrimiçi öğrenme platformu, 600.000’den fazla ücretli aboneye hizmet veriyor.

2020 yılında edtech platformları, pandemi sebebiyle öğrencilerin evlerde kalması sonucu büyük bir büyüme sağlamış ve birçoğu önemli satın alımlar gerçekleştirmişti. Unacademy, devlet sınavlarına hazırlık girişimi WifiStudy, çocukların iletişim becerilerini geliştiren Mastree ve çocuklara kodlama öğretmeyi hedefleyen Code Chef‘i satın alarak bünyesine dahil etmişti.

Munjal, 440 milyon dolarlık yeni finansman ile büyük bir sorumluluk yüklendiklerini vurguladı. Kötü satış taktikleri ile bilinen bir sektörde yanlış satış yapmamak, hissedarlar için değer yaratmak ve geleceğin ikonik ürünlerini geliştirmek ve büyütmek bu sorumluluklar arasında yer alıyor.

Güncel İçerikler