Çalışan deneyimi platformu Culture Amp, 100 milyon dolar yatırım alarak 1.5 milyar değerlemeye ulaştı

4,000'den fazla kuruluşa çalışan bağlılığı ve performans yönetimi konularında yardımcı olan Culture Amp, 100 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini, 1,5 milyar dolara yükseltti.

Dünyanın önde gelen çalışan deneyimi platformu Culture Amp, 100 milyon dolarlık F serisi finansman turuyla 1,5 milyar dolarlık değerlemeye yükseldiğini duyurdu.

TDM Growth Partners ve Sequoia Capital China liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turuna mevcut yatırımcıların yanı sıra, Salesforce Ventures da katılım sağladı.

Culture Amp, bir anket platformu girişimi olarak yolculuğuna başlamıştı. Şirket, 4,000’den fazla kuruluşun yaklaşık 25 milyon çalışanının bağlılığı ve performans yönetimine yönelik yaklaşımlarını modernleştirmesine yardımcı oldu.

2009 yılında şirketlerin anonim çalışan anketlerini yapmasına yardımcı olmak için kurulan şirket, ciro tahmini ve ekip hedefi gibi yöneticiler için veri sağlayabilecek kadar büyüdü. Şirket, işverenlerin topladıkları verileri eyleme dönüştürmelerine olanak sağlamaya odaklandı.

Şirketin müşterileri arasında Unilever, PwC, BigCommerce ve SoulCycle yer alıyor. Avustralya’da kurulan şirketin gelirinin yaklaşık üçte ikisi ABD’den geliyor.

Özellikle pandemi döneminde hibrit ve uzaktan çalışma modellerinin yaygınlaşmasıyla birlikte Culture Amp, çalışanlara sundukları deneyimi hızla yinelemek için ihtiyaç duydukları verileri kuruluşlara sağlıyor. Örneğin, pandeminin etkisini anlayabilmek için platform, çalışanların kendilerini bunalmış hissedip hissetmedikleri ve ofise dönmeye istekli olup olmadıklarını görebilmek için sağlık şablonları sunulmuştu.

Culture Amp kurucu ortağı ve CEO’su Didier Elzinga, bu “stratejik” finansman turuyla daha fazla kuruluşun çalışan deneyimini iyileştirmek için endüstrinin en güvenilir platformu olarak yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sequoia Capital China ortağı Steven Ji, “Culture Amp, veriye dayalı içgörü ile kuruluşların yeni çalışma dünyasında başarılı olmaları için doğru bir yol çiziyor. Culture Amp, hedef, liderlik ve insanların hayatlarını etkileme yeteneğine sahip ve bu büyümenin sonraki aşamasında neler başaracaklarını görmek için heyecanlıyız” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler