Tesla, bir yıl öncesine göre on kat artışla ikinci çeyrekte 1 milyar dolar gelir elde etti

Tesla'nın pazartesi günü paylaştığı verilere göre şirket, bu yılın ikinci çeyreğinde 1,14 milyar dolar net gelir elde ederek bir rekora imza attı. Tesla, bu ay itibariyle 200,000'den fazla araç teslimatı gerçekleştirdi.

Pazartesi günü açıklanan Tesla verilerine göre şirket, ikinci çeyrekte 1,14 milyar dolarlık net gelir elde ederek bir rekora imza attı. Şirket, yılın ikinci çeyreğinde “yeni ve dikkate değer” rekorlar kırdığını belirtti.

Bu rekor, Tesla’nın bu yılın ilk çeyreğinde bildirdiği 438 milyon dolarlık gelirinin neredeyse 3 katıyken geçtiğimiz sene ikinci çeyrek verilerinin ise 10 katı fazlası.

Araba satarak para kazanmadığı gerekçesiyle uzun süredir eleştirilerin odağında olan Tesla, pandemi döneminde sokağa çıkma yasakları sebebiyle üretim zorluklarıyla karşılaşmıştı. Şirket, bir süredir tedarik zinciri ve limanlarda tıkanıklık sıkıntısı çekiyordu.

Geçtiğimiz günlerde Tesla CEO’su Elon Musk‘ın yaptığı açıklamaya göre şirket, küresel çip kıtlığı yüzünden yeterli Tesla Powerball depolama pili üretemeyeceğini açıklamıştı. Musk, “Bu yılın geri kalanında büyüme oranlarımız tedarik zincirimizdeki en yavaş kısım tarafından belirlenecek” demişti.

Şirket, tedarik zorlukları ve işletme giderlerindeki artışlarla boğuşmasına rağmen bu olumlu gelişmeyle zorluklarını dengelemiş oldu. Tesla, “Toplam gelir, ikinci çeyrekte yıllık bazda %98 arttı. Bu işin diğer bölümlerindeki büyümenin yanı sıra, öncelikle araç teslimatlarındaki önemli artış sayesinde başarıldı” açıklamasında bulundu.

İkinci çeyrekte 10,2 milyar dolarlık araç satışı yapan şirket, bu ay itibariyle 200,000’den fazla araç teslimatı yaparak kendi rekorunu kırdığını da belirtti. 

Tesla, 2021’in geri kalanında operasyonlarını büyütmeye ve teslimatlarını artırmaya devam edeceğini belirtti. Şirketin pazartesi günü açıklamasında “Küresel araç talebi rekor seviyelerdeyken bileşen arz, bu yılın geri kalanında teslimat büyüme oranımız üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacak” sözlerine yer verildi.

Güncel İçerikler